Bučni mafini so odlična jesenska popestritev jedilnika, še zlasti za noč časovnic, ki vsako leto mineva v znamenju buč. Njihova priprava je enostavna in hitra, okus mafinov pa je odvisen predvsem od vrste buče, ki jo uporabite. Poigrajte se z okusi in poskusite, ali vam bolj teknejo bučni mafini s pirejem iz muškatne ali hokaido buče.
Bučni pire izdelajte iz mesnatega dela buče, ki ga pokuhate v manjši količini vode, da se zmehča. Nato ga zmešajte s paličnim mešalnikom v kašo, sledite spodnjemu preprostemu receptu in v 45 minutkah bodo vašo mizo že krasili okusni in puhasti bučni mafini.
Sestavine za 2 osebi:
- 2 skodelici polnozrnate moke (npr. pirine)
- 1 skodelica ovsenih kosmičev (najbolje zdrobljenih)
- 1,5 žličke pecilnega praška (najbolje iz vinskega kamna)
- 1,5 žličke sode bikarbone
- 2 čajni žlički nerafinirane soli
- 4 skodelice bučnega pireja
- Pol skodelice oljčnega olja
- 2 čajni žlički jabolčnega kisa
Postopek priprave:
- Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Pripravimo si pekač za mafine in ga malce namastimo z oljčnim oljem.
- Moko s pecilnim praškom in sodo bikarbono presejemo v skledo. Dodamo ovsene kosmiče in 2 čajni žlički soli in zmešamo.
- Suhim sestavinam dodamo bučni pire, oljčno olje in jabolčni kis ter premešamo.
- Maso razdelimo v pekač za mafine in ga postavimo v že ogreto pečico. Pečemo na 160 stopinj približno 35 minut.
- Z zobotrebcem lahko med peko preverimo, če so bučni mafini že pečeni.
Naj vam teknejo!