RECEPT: SLANI BUČNI MAFINI Z OVSENIMI KOSMIČI

Bučni mafini so odlična jesenska popestritev jedilnika, še zlasti za noč časovnic, ki vsako leto mineva v znamenju buč. Njihova priprava je enostavna in hitra, okus mafinov pa je odvisen predvsem od vrste buče, ki jo uporabite. Poigrajte se z okusi in poskusite, ali vam bolj teknejo bučni mafini s pirejem iz muškatne ali hokaido buče. 

Bučni pire izdelajte iz mesnatega dela buče, ki ga pokuhate v manjši količini vode, da se zmehča. Nato ga zmešajte s paličnim mešalnikom v kašo, sledite spodnjemu preprostemu receptu in v 45 minutkah bodo vašo mizo že krasili okusni in puhasti bučni mafini

Okusni slani bučni mafini z ovsenimi kosmiči.

Sestavine za 2 osebi: 

  • 2 skodelici polnozrnate moke (npr. pirine)
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev (najbolje zdrobljenih) 
  • 1,5 žličke pecilnega praška (najbolje iz vinskega kamna) 
  • 1,5 žličke sode bikarbone 
  • 2 čajni žlički nerafinirane soli 
  • 4 skodelice bučnega pireja 
  • Pol skodelice oljčnega olja 
  • 2 čajni žlički jabolčnega kisa 

Postopek priprave: 

  1. Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Pripravimo si pekač za mafine in ga malce namastimo z oljčnim oljem. 
  2. Moko s pecilnim praškom in sodo bikarbono presejemo v skledo. Dodamo ovsene kosmiče in 2 čajni žlički soli in zmešamo. 
  3. Suhim sestavinam dodamo bučni pire, oljčno olje in jabolčni kis ter premešamo. 
  4. Maso razdelimo v pekač za mafine in ga postavimo v že ogreto pečico. Pečemo na 160 stopinj približno 35 minut. 
  5. Z zobotrebcem lahko med peko preverimo, če so bučni mafini že pečeni. 

Naj vam teknejo!

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!