Dermapen 4 terapija z mikroiglicami

Dermapen 4 microneedling terapija je minimalno invaziven poseg, v katerem s pomočjo številnih drobnih iglic (ang. micro-needles) prebadamo površino kože. Mikroskopsko majhne, nadzorovane poškodbe kože, spodbudijo naravni proces celjenja in izločanje rastnih dejavnikov ter obnovo osnovnih gradnikov kože, kot sta kolagen in elastin. Rezultat je vidno izboljšana struktura kože in večja prožnost. Poleg sijoče in pomlajene kože lahko s terapijo zmanjšate vidnost brazgotin, strij, rdečice (rozaceje) ter pigmentnih madežev (hiperpigmentacij). Podarite si celostno obnovo kože z revolucionarno napravo Dermapen 4.

Dermapen 4 microneedling terapija je najnaprednejša terapija z mikroiglicami, izvajana s pomočjo revolucionarne naprave Dermapen 4. Gre za minimalno invaziven poseg, pri katerem s številnimi drobnimi iglicami, katerih dolžina je nastavljiva glede na to, kako globoko v kožo želimo prodreti, prebadamo površino kože. S tem se spodbudijo naravni procesi obnove kože, pri čemer igrata pomembno vlogo kolagen in elastin.

Prednosti microneedling terapije z Dermapen 4

Terapije s t. i. tehnologijo microneedlinga so hitrejše, varnejše in omogočajo optimalne rezultate. Poleg tega Dermapen 4 microneedling terapija:

 • Omogoča vnos hialuronske kisline in aktivnih učinkovin v srednje plasti kože.
 • Vsebuje številne mikroiglice za enkratno uporabo z edinstveno vzmetjo, ki z avtomatiziranimi gibi vibrira in tako ustvarja bolj kontroliran rezultat.
 • Za razliko od drugih naprav omogoča poseben navpičen kot vboda, zaradi katerega dosežemo večji učinek in večjo varnost terapije.

Microneedling s pomočjo majhnih vbodov spodbudi naraven proces obnove kože.

Za koga je primerna microneedling terapija?

Ker gre za minimalno invazivno terapijo, je praktično primerna za vsakogar. Predvsem pa jo priporočamo:

 • Osebam, ki želijo omiliti znake staranja ter zmanjšati drobne, površinske ali mimične gube na obrazu in dekolteju
 • Osebam, ki želijo vidno pomlajeno, gladko, napeto in sijočo kožo obraza in dekolteja
 • Osebam, ki želijo zmanjšanje atrofičnih in hipertrofičnih brazgotin (zlasti po aknah, kirurških posegih, opeklinah …)
 • Osebam, ki želijo zmanjšati opaznost strij
 • Osebam, ki želijo zmanjšati znake hiperpigmentacije
 • Osebam, ki želijo zmanjšati število in velikost por
 • Osebam, ki želijo omiliti znake rdečice oz. rozaceje
 • Osebam, ki želijo zmanjšati pojavnost aken

Microneedling terapija je primerna za različne predele telesa in za odpravo različnih težav s kožo.

Kako deluje microneedling terapija?

Dermapen 4 terapija je prvi, originalni microneedling postopek, ki ga uporabljajo zdravniki in strokovnjaki s celega sveta. Revolucionarna naprava Dermapen 4 ima konico s 16 iglicami, ki omogoča natančno in nadzorovano globino (do 3 mm) ter izjemno število kontroliranih vbodov (do 1920 vbodov/min).

Mikroskopsko majhne, nadzorovane poškodbe kože spodbudijo naravni proces celjenja in izločanje rastnih dejavnikov ter obnovo osnovnih gradnikov vezivnega tkiva kože, kot sta kolagen in elastin.

Učinkovitost microneedlinga so pokazale tudi histološke preiskave odvzetih vzorcev kože z zdravljenih predelov, ki kažejo povečanje debeline kože in večje število pravilno urejenih kolagenskih vlaken

Kakšni so učinki Dermapen 4 microneedling terapije?

 • Obnavlja kožo in jo tako pomlajuje
 • Izboljša videz finih linij in drobnih gub
 • Pripomore k zmanjševanju aknavosti
 • Odstrani oz. zmanjšuje hiperpigmentacijo
 • Zmanjšuje videz strij
 • Zmanjša vidnost brazgotin po aknah, operacijah in drugih brazgotin po telesu
 • Zmanjšuje opaznost rdečice ali rozaceje

Kako poteka microneedling terapija?

Microneedling uporabljamo predvsem na obrazu in dekolteju, čeprav je namenjen tudi zmanjševanju brazgotin in strij po telesu ter tretmajem na lasišču. Postopek je sledeč:

 • Pred tretmajem kožo temeljito očistimo (odstranimo ličila in kreme za obraz) in razkužimo. Pri tem uporabljamo ustrezne izdelke, prilagojene tipu kože.
 • Po želji microneedling terapijo nadgradimo z nanašanjem aktivnih serumov, ki molekulam hialuronske kisline omogoča, da prodrejo globoko v kožo.
 • S krožnimi in horizontalnimi gibi mikroiglice prodrejo v kožo in spodbudijo nastajanje kolagena.
 • Po tretmaju na kožo nanesemo vlažilno kremo, da kožo dodatno nahranimo in umirimo.

Odvisno od globine vbodov se takoj po posegu lahko pojavijo rdečica, modrice in oteklina, ki praviloma izginejo v nekaj dneh. Pri Dermapen 4 microneedling terapiji za večjo varnost uporabljamo sterilne mikroiglice za enkratno uporabo. Tako se izognemo morebitnim bakterijskim, glivičnim in ostalim infekcijam.

Pri Dermapen 4 microneedling terapiji za večjo varnost uporabljamo sterilne mikroiglice za enkratno uporabo.

Koliko terapij je potrebnih za vidne rezultate?

Število potrebnih terapij se razlikuje glede na želene rezultate in izziv, ki ga želimo nasloviti s terapijo. Svetovalke Linea Snella vam bodo z veseljem odgovorile na vsa vaša vprašanja, strokovno analizirale stanje vaše kože ter vam svetovale ustrezno terapijo glede na vašo anamnezo.

Določili boste tudi časovni interval med posamezno terapijo. Za vidne in celostne rezultate je potrebnih 3—6 terapij. Videz kože pa se nato izboljšuje še nekaj mesecev, ko se zaključijo procesi celjenja in regeneracije. Priporoča se največ 10 terapij.

Za najboljše rezultate je priporočljivo terapijo ponoviti:

 • na 2–4 tedne v primeru površinskega micorneedlinga,
 • na 6-8 tednov v primeri globljega microneedlinga.

Časovni intervali med terapijami in število ponovitev so odvisni od potreb in želenega rezultata, o čemer vam bodo svetovale strokovnjakinje Linea Snella.

Načeloma pa velja, da je prve rezultate moč pričakovati:

 • po treh tretmajih, če Dermapen 4 terapijo izvajamo z namenom preprečevanja in zmanjševanja posledic staranja in obnove teksture kože.
 • Po šest do osem tretmajih, ko gre za zdravljenje globljih brazgotin (npr. po kirurških posegih ali večje brazgotine na obrazu).

Dermapen terapija je primerna za različne težave.

 

Kontraindikacije

Čeprav microneedling velja za minimalno invaziven poseg, se odsvetuje osebam s sledečimi boleznimi in stanji:

Učinkovitost microneedlinga so pokazale tudi histološke preiskave odvzetih vzorcev kože z zdravljenih predelov.

Pogosta vprašanja

Kaj je microneedling terapija in kako deluje?

Microneedling terapija je minimalno invaziven poseg,  pri katerem s številnimi drobnimi iglicami, katerih dolžina je nastavljiva glede na to, kako globoko v kožo želimo prodreti, kontrolirano prebadamo površino kože. S tem se spodbudijo naravni procesi obnove kože, pri čemer igrata pomembno vlogo kolagen in elastin. Ta dva glavna gradnika vezivnega tkiva namreč dajeta koži strukturo, čvrstost in elastičnost.

Kdaj so vidni učinki microneedling terapije?

Izboljšanje strukture kože je opazno kmalu po posegu. Na končne rezultate je potrebno počakati 8–12 tednov, ko se zaključijo procesi celjenja in regeneracije.

Se lahko učinek microneedling terapije kako poveča?

Za komplementarni učinek lahko poseg kombiniramo s kemičnim pilingom ter neinvazivno radiofrekvenčno terapijo.

Od česa so odvisni rezultati terapije?

Rezultati so odvisni od pravilne izbire nastavitev ter tehnike za posamezen predel telesa. V povprečju lahko po vsakem posegu pričakujemo 10–15 % zmanjšanje brazgotin po aknah ali drobnih gub.

Ali je poseg boleč?

Terapija je neboleča oz. minimalna, odvisno od globine in hitrosti vbodov, predela telesa in občutljivosti posameznika. Večina oseb med terapijo občuti le rahlo zbadanje in vibracije ali poseg opiše celo kot prijeten. Po terapiji se na kožo nanese tudi posebno vlažilno kremo, ki jo pomiri in dodatno nahrani.

Ali je po terapiji potrebno posebno okrevanje?

Zahvaljujoč sofisticirani, tehnološko dovršeni tehnologiji po terapiji ne potrebujete posebnega okrevanja.

Želite celovito izboljšati videz in prožnost kože? Vas motijo pigmentni madeži, rdečica? Se želite znebiti strij ali brazgotin, ki so ostale po aknah ali kirurških posegih? Podarite svoji koži globinsko preobrazbo z Dermapen 4 microneedling terapijo!

 

Vabljeni na BREZPLAČEN, NEOBVEZUJOČ posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!
  Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
  Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
  Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!