Kriolipoliza

Kriolipoliza je priljubljena nekirurška metoda za zmanjševanje lokaliziranih maščobnih oblog. Uporablja napredno hladilno tehnologijo za ciljno uničevanje maščobnih celic, ki se nato naravno odstranijo iz telesa. Ta postopek je idealen za ljudi, ki iščejo konture telesa ali želijo zmanjšati trdovratne maščobne obloge, ki se ne odzivajo na dieto in vadbo. Medtem ko Kriolipoliza zagotavlja trajne rezultate v obdelanih območjih in nudi minimalno okrevanje, ni nadomestilo za zdrav življenjski slog. S pravilno izbiro strokovnjaka in realnimi pričakovanji lahko kriolipoliza ponudi vidne izboljšave telesne samopodobe in samozavesti. Pomembno je, da se vsak posameznik posvetuje s strokovnjakom, da zagotovi, da je metoda varna in primerna za njihove specifične potrebe.

Kriolipoliza je najsodobnejša estetska tehnologija za neinvazivno odstranjevanje trdovratnih lokaliziranih maščobnih oblog, katerih ne moremo uspešno odpraviti niti z vadbo niti z uravnoteženo prehrano. V postopku dosežemo, da na izbranem področju obdelave celice zamrznejo, razpadejo in se izločijo.

Prednosti terapije

Za koga je kriolipoliza primerna?

Terapija je primerna za vse, ki si želijo odpraviti maščobne obloge na področjih trebuha, pasu, stegen in rok.

Kriolipoliza je primerna za zdrave osebe, ki iščejo učinkovito nadomestilo za boleče in invazivne postopke kot je liposukcija.

Kako deluje kriolipoliza?

 • Uporaba hladilne tehnologije: Kriolipoliza uporablja hladilno tehnologijo za selektivno ciljanje in ohlajanje maščobnih celic do temperature, ki povzroči njihovo naravno smrt (apoptozo), ne da bi pri tem poškodovala okoliško kožo ali tkiva
 • Selektivno ciljanje maščobnih celic: Naprava za kriolipolizo nežno posesa kožo in maščobno tkivo med dve hlajeni plošči. Hlajenje je natančno nadzorovano, da doseže temperaturo, ki poškoduje maščobne celice, ne da bi vplivalo na druge celice
 • Razgradnja maščobnih celic:

  Poškodovane maščobne celice se postopoma razgradijo in se nato naravno odstranijo skozi imunski in limfni sistem. Ta proces se lahko odvija več tednov do mesecev po terapiji.
 • Trajne spremembe: Ker so maščobne celice odstranjene, so rezultati kriolipolize lahko trajni, če oseba vzdržuje zdrav življenjski slog. Pomembno je vedeti, da kriolipoliza ne nadomesti zdrave prehrane in redne telesne dejavnosti.
 • Nekirurški postopek: Ena od glavnih prednosti kriolipolize je, da je to neinvazivna metoda, kar pomeni, da ni potrebna operacija, in posledično ni časa okrevanja. Stranke lahko nadaljujejo s svojimi vsakdanjimi aktivnostmi takoj po zdravljenju
 • Ciljna področja: Pogosto se uporablja za zmanjšanje maščob na trebuhu, bokih, hrbtu, rokah in drugih območjih, kjer se maščoba težje izgubi samo z dieto in vadbo.
V centrih Linea Snella izvajamo kriolipolizo s pomočjo vrhunskega aparata evropskega porekla, s CE certfikatom. To vam zagotavlja, da dosegamo najboljše možne rezultate varno in po najbolj konkurečni ceni na tržišču.

Kako poteka kriolipoliza?

 • V postopku z napredno tehnologijo hlajenja in vakuuma varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo naravno izločanje.
 • Posebna vakuumska ročka, s pomočjo katere se ustvari maščobna guba, omogoča nadzorovano in popolnoma varno ohladitev celotnega predela obdelave.
 • Med postopkom ohlajanja začnejo trigliceridi v maščobnih celicah koagulirati, kar sproži proces naravnega razkroja, ki vodi v postopno zmanjševanje maščobne plasti. Razpadle maščobne celice se nato preko limfnega sistema po naravni poti začnejo izločati iz telesa.
 • Postopek kriolipolize je sorazmerno neboleč. V prvih nekaj minutah obravnave, med počasnim ohlajanjem tkiva in delovanjem vakuma, ki ustvarja maščobno gubo, se čuti rahlo neprijeten občutek, ki kmalu izgine.
 • Po opravljeni terapiji se lahko stranka nemudoma vrne k vsakodnevnim aktivnostim,saj terapija ne zahteva daljšega regeneracijskega časa.
 • Postopek traja od 40 – 60 minut in omogoča izjemno učinkovito tertrajno odpravo lokalnih maščobnih oblog.

Kontraindikacije:

Stranski učinki:

 • Po terapiji se lahko na obravnavanem področju pojavi rdečica, ki lahko traja minute ali ure.
 • Lahko se pojavi lokalizirana podplutba, ki navadno izgine v nekaj dnevih.
 • Možna je preobčutljivost obravnavanega področja, ki lahko traja od 1 do 8 tednov.
 • Možno je ščemenje na obravnavanem področju, ki lahko traja 2 do 3 tedne.
 • Po terapiji se lahko pojavi občutek izčrpanosti ali utrujenosti.

Pogosta vprašanja

Kako dolgo traja, da se vidijo rezultati kriolipolize?
Rezultati se običajno začnejo pojavljati po nekaj tednih, najbolj opazni pa so po 2 do 3 mesecih. Telo lahko še naprej odstranjuje maščobne celice do 6 mesecev po zdravljenju.

Ali je kriolipoliza varna?
Kriolipoliza je na splošno varna, ko jo izvaja usposobljeni zdravstveni delavec. Kot vsak postopek ima tudi določena tveganja in možne stranske učinke, ki pa so običajno blagi in začasni.

Ali so rezultati kriolipolize trajni?
Rezultati so lahko trajni, saj maščobne celice, ki so bile enkrat odstranjene, ne rastejo nazaj. Vendar je za vzdrževanje rezultatov pomembna uravnotežena prehrana in redna vadba.

Na katerih delih telesa se lahko uporablja kriolipoliza?
Najpogosteje se uporablja za odstranjevanje maščobe na trebuhu, stegnih, bokih, zadnjici, hrbtu in rokah, lahko pa se uporablja tudi na drugih delih telesa, kjer so lokalizirane maščobne obloge.

Ali je kriolipoliza primerna za hujšanje?
Kriolipoliza ni metoda za hujšanje ali nadomestilo za zdrav življenjski slog. Je bolj primerna za zmanjševanje trdovratnih maščobnih oblog, ki se ne odzivajo na dieto in vadbo.

Kako poteka okrevanje po kriolipolizi?
Ker je kriolipoliza neinvazivna, večina ljudi lahko nadaljuje s svojimi običajnimi aktivnostmi takoj po postopku. Lahko se pojavijo rahlo pordelost, oteklina ali občutljivost

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!