Snelly izbor 3 NAJ juh za mrzle dni

Hladnejše temperature so že tu in juhice so kot nalašč za mrzle dni. Te si lahko preprosto pripravite tudi zvečer in jih shranite za kosila, ko vam primanjkuje časa, da bi si pripravile zdrav obrok. Takrat si jih lahko privoščite v kombinaciji s polnozrnato žemljico in koščkom sira ali solato.

Za vas smo Snelly terapevtke izbrale tri recepte za popularne juhe – gobovo juho, bučno juho in grahovo juho.

 

GOBOVA JUHA

Za gobovo juho potrebujete naslednje sestavine:

500 gramov mešanih svežih gob
1,5 l goveje juhe
1 rdeča čebula
2 stebla zelene
2 korenja
1 žlica polnovredne moke
4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
sol in poper

V posodi, najbolje lončeni, zamešajte nasekljano čebulo, zeleno in korenje z oljčnim oljem in na nizkem ognju počasi popražite (olje ne sme zavreti). Dodajte moko in zamešajte. Ko zmes lepo porjavi, dodajte narezane gobe, sol in poper. Vse skupaj takoj prelijte z juho in kuhajte na zmernem ognju. Juho nato servirajte vročo.

Gobova juha po receptu Linea Snella.

BUČNA JUHA 

Za bučno juho potrebujete naslednje sestavine:

2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
2 sesekljani čebuli
1kg buče – olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke
700 ml zelenjavne jušne osnove
100 ml kisle smetane
sol in poper
manjšo pest kupljenih bučnih semen

V veliki ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in popražite čebulo (5 min). Dodajte očiščeno in na kocke razrezano bučo in kuhajte 8-10 minut. Občasno premešajte in počakajte, da se začne mehčati. V zmes zlijte zelenjavno jušno osnovo, solite in poprajte po okusu. Segrejte do vrenja, nato pa kuhajte še 10 minut, dokler ni buča zelo mehka. Dodajte kislo smetano in kuhajte še nekaj minut. Juho premešajte s paličnim mešalnikom, da postane kremna. Juho servirajte vročo, nanjo pa potresite še nekaj bučnih semen.

Bučna juha po receptu Linea Snella

GRAHOVA JUHA

 Za grahovo juho potrebujete naslednje sestavine:

2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
1 srednje velika sesekljana čebula
1 steblo zelene
2 stroka česna
1 žlička sesekljanega svežega timijana
peteršilj
6 manjših skodelic graha (svež ali zamrznjen)
1/2 skodelice vode
4 skodelice zelenjavne jušne osnove
sol in poper

V veliki ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in popražite čebulo. Dodajte zeleno in kuhajte 4 do 6 minut, občasno premešajte, dokler se ne zmehča. Dodajte česen, timijan in peteršilj ter premešajte. Vmešajte grah in še malo pokuhajte. Dodajte vodo in jušno osnovo. Kuhajte na visokem ognju, ko zavre, pa ogenj zmanjšajte in kuhajte še nekaj minut. Dodajte sol in poper ter juho premešajte s paličnim mešalnikom, da postane kremna.

Grahova juha po receptu Linea Snella

Dober tek!


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!