5 trikov, ki vam bodo pomagali izgubiti odvečne kilograme

Ob prvem aprilu običajno razmišljamo o izvirnih šalah in potegavščinah, s katerimi bi potegnili za nos svoje bližnje. Zakaj ne bi letošnjega prvoaprilskega razpoloženja izkoristili še za boj proti odvečnim kilogramom, ki vas ločijo od idealne postave? Linea Snella strokovnjakinje za zdrav življenjski slog tokrat predstavljajo preproste trike, s katerimi boste prelisičili sami sebe ter pregnali slabo razpoloženje in odvečno telesno maščobo. 

Triki, ki bodo pregnali slabo razpoloženje in odvečno telesno maščobo.

Prvi trik: Skrite sestavine   

Zmanjšajte vnos zaužitih kalorij z enostavno zamenjavo sestavin svojih obrokov za bolj zdrave alternative. Zamenjajte bele testenine, moko in kruh s polnozrnatimi, namesto masla in nezdravih maščob uporabljajte oljčno olje, na vašem krožniku pa naj se namesto mastnega mesa večkrat znajdejo perutnina in ribe. Sladkor v sladicah zamenjajte za med, banane ali datlje, različne namaze (tunin, skutni, čemažev, lešnikov, arašidov …) pa si raje pripravite sami. Eksperimentirajte z okusi in namesto krompirjevega pireja pripravite pire iz korenja, kolerabe in zelene. Odličen način, da poskrbite za bolj zdrav jedilnik ter vanj pretihotapite zelenjavo in druge zdrave sestavine, je priprava smutijev. Vključite peso, zeleno, ohrovt, kumarice, peteršilj, korenček ali agrume. 

Zdrav okrok

Drugi trik: Dobra priprava 

K zmanjšanju kalorične vrednosti obrokov lahko prispeva tudi način priprave hrane. Namesto cvrtnika uporabljajte pečico in minimalne količine maščobe, zelenjavo pa kuhajte na pari. Okusen zelenjavno-sadni smuti lahko vlijete v kalupe in jih zamrznete s sladolednimi palčkami. Zdrava sladica je pripravljena! Pri dnevni porabi kalorij na splošno pa velja, da ženske ohranijo enako težo, če na dan zaužijejo med 1500 in 2000, moški pa med 2000 in 2500 kalorij, odvisno seveda od količine gibanja. 

Tretji trik: Disciplina

Eden izmed najpomembnejših dejavnikov uspešnega hujšanja je red. Da bi preprečili navale lakote, ne preskakujte obrokov ter se prehranjujte vedno ob isti uri in zgolj v prostoru, ki je za to namenjen. Hrane, ki je ostala po kosilu, ne puščajte na kuhinjskem pultu, iz shrambe odstranite vse skrite zaloge priboljškov, čez dan pa se izogibajte hladilniku. 

Četrti trik: Spregledani motivatorji

Razmislite, kaj ‒ razen čokoladne tortice ali kepice sladoleda po kosilu ‒ vzdigne vaše razpoloženje. Kaj vas spodbudi k vadbi in napolni z energijo? Je to živahna glasba? Priljubljen hobi, ki ste ga v zadnjem času malce dali na stran? Za popestritev vadbe je odličen ples, ki lahko pripomore h kardiovaskularnemu zdravju, kurjenju kalorij, zmanjševanju stresa, ob tem pa povišanju endorfina ‒ hormona sreče. 

Kaj pa meditacija, sprehod s prijatelji ali psom? Ali morda spremljanje napredka posameznikov, ki se soočajo s podobnimi izzivi? Ne zanemarjajte motivatorjev, ki vam jih življenje samo ponuja. Bolje kot se boste počutili, lažje se boste držali zdravega življenjskega sloga in vztrajali na svoji poti do vitkega telesa. Za še dodatno motivacijo vabljeni v virtualno zeleno oazo Linea Snella ‒ za telesno in duševno blagostanje, namenjeno izmenjavi idej, receptov, nasvetov in navdiha.

Peti trik: Sproščenost 

Za hitrejšo in uspešno izgubo odvečnih kilogramov vam bo koristilo tudi, če boste nehali pogledovati na koledar in nestrpno čakati, da bo vaša tehtnica pokazala nižjo številko. Najbolj se vam bo obrestovalo, če boste svojemu telesu dali čas. 

Za zdravo in dolgoročno izgubo odvečnih kilogramov je ključno, da ne shujšate prehitro. Z vključitvijo priljubljenih aktivnosti v svoj vsakdanjik boste s časom manj obremenjeni, lažje boste integrirali zdrave navade v svoje življenje in bili v procesu preobrazbe telesa kar najbolj sproščeni. Kolikšen je sicer najmanjši časovni interval za zdravo izgubo odvečnih kilogramov, si preberite v zapisu “Zdravo hujšanje”. 

Bonus trik: Lasten recept 

Ne obstaja zgolj ena pot do hujšanja, ki bi vsakomur prinesla enake izjemne rezultate. Le dobro premišljena ter vašim potrebam in zmožnostim prilagojena kombinacija različnih pristopov k preoblikovanju telesa lahko zagotovi vse, kar potrebujete za udobje in odlično počutje v svojem telesu ‒ znižanje telesne teže, zmanjšanje obsega na kritičnih predelih telesa, odpravo celulita in izboljšanje mišičnega tonusa. 

Ugotovite, kakšna kombinacija pristopov bi bila za vas najboljša, na brezplačnem prvem posvetu z Linea Snella strokovnjakinjami, ki vam bodo z veseljem pomagale do želenih rezultatov. Na voljo so vam v 10 centrih po vsej Sloveniji. 

In ko smo že pri kombiniranju sestavin … Pobrskajte tudi po naših prispevkih na spletni strani Linea Snella, kjer najdete številne recepte za zdrave zajtrke, kosila, večerje, sladice in napitke. 

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!