Kako postanemo telesno aktivni?

Ko se odločimo za spremembo življenjskega sloga, običajno kmalu ugotovimo, da bo ta vse prej kot enostavna. Največji izziv se je privaditi na nov način prehranjevanja in uvesti gibanje v vsakdanje življenje. Uspeh pa je odvisen tudi od tega, kako se spremembe lotimo. Pri hujšanju ni pomembno le, da z gibanjem pokurimo več kalorij, kot jih zaužijemo. Vsaka telesna dejavnost nam mora biti vsaj malo tudi v izziv in veselje. Naj vam spodnji nasveti olajšajo prve korake.

Vsaka telesna dejavnost nam mora biti vsaj malo tudi v izziv in veselje

1) Preizkusite več zabavnih aktivnosti

Izberite aktivnosti, ki so se vam vedno zdele zabavne. Raziskujte okolico domačega kraja, pridružite se naši Facebook skupini Linea Snella – za telesno in duševno blagostanje in potelovadite z nami, z družinskimi člani si zastavite skupen cilj ali tekmovanje (npr. kdo bo v enem mesecu osvojil več vrhov ali prehodil več korakov – v pomoč vam bodo športne mobilne aplikacije). Z družinskimi člani zabeležite več idej priljubljenih aktivnosti in vsak teden izberite eno.

2) Organizirajte se!

Izdelajte si tedenski urnik in že vnaprej razmislite, katere dneve in termine boste namenili gibanju. Če boste v aktivnosti vključili tudi družino, upoštevajte tudi njihove obveznosti. Urnika se čim bolj držite in si sproti zapisujte izvedene aktivnosti – tako boste še bolj motivirani, da sledite svojemu cilju.

3) Vzljubite muhasto vreme

Iskreni bomo: če boste dovolili, da vas slabo vreme odvrne od gibanja, lahko pozabite na uspeh; ta je rezerviran le za vztrajneže, ki so se pripravljeni prilagoditi neugodnim razmeram. Saj veste, kako pravijo – ni slabega vremena, je le slaba oprema.

4) Ne pozabite na ogrevanje, raztezne vaje in vaje za krepitev mišic

Ena pogostejših napak športnikov začetnikov je, da zanemarijo ogrevanje pred vadbo in ohlajanje po njej ter krepitev pomembnih mišic telesa. Z ogrevanjem bodo naše mišice bolj prekrvavljene, gibljive in prožne, telo pa pripravljeno na vadbo, ki sledi. Z vajami za krepitev mišic bomo zmanjšali sile na kosti in sklepe, s sproščanjem in raztezanjem mišic pa bomo poskrbeli za hitrejšo regeneracijo mišic. V centrih Linea Snella krepitvi mišic posvečamo velik del naših programov in zagovarjamo oseben pristop, prilagojen vašim zmožnostim: vadba na Thermobiku, Thermoslimu in vibracijska vadba so izjemno učinkovite pri izboljšanju mišičnega tonusa, obenem pa so izjemno učinkovite pri zmanjšanju telesne teže. Za vadbo doma pa spremljajte našo Facebook skupino Linea Snella – za telesno in duševno blagostanje.

5) Počitek je del treninga!

Ustrezen vnos mikro in makrohranil ter počitek sta ključ do uspeha na dolgi rok. Intenzivna vadba obremeni telo in neredko se zgodi, da boste zaradi pomanjkanja počitka kljub redni športni aktivnosti v slabši formi. Pri količini spanja predvsem poslušajte svoje telo. Redno pa se poslužujte tudi masaž, savnanja, branja knjig, meditacije ali drugih sprostitvenih tehnik. V centrih Linea Snella obiskovalkam po vadbi v Thermoslimu priporočamo še terapijo v Bodywarmu, neke vrste savni, kjer ob konstantni temperaturi 37 °C med prijetnim sproščanjem še dodatno učvrstijo in negujejo tkivo.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!