Kako se izogniti pastem novoletnih zaobljub?

Novoletne zaobljube največkrat vključujejo bolj zdrav življenjski slog, morda menjavo službe, avtomobila, nov hobi, za katerega si doslej nismo vzeli časa … A zima je verjetno najmanj ugoden čas za uvajanje tovrstnih novosti. Še zlasti je izziv, če želimo uvesti bolj zdravo prehrano in gibanje v  naš vsakdanjik.

Dnevi so krajši, svežega sadja in zelenjave ni v izobilju, v hladnem vremenu nas nič kaj ne mika gibanje na prostem, svoje pa je letos pristavila še epidemiološka situacija, ki nam preprečuje obiskovanje centrov, namenjenih zdravju, lepoti in dobremu počutju. Kaj torej lahko storimo, da bi se zaobljub držali dlje kot prvi mesec novega leta in uresničili svoje vsakoletne želje?

Kako uresničiti novoletne zaobljube?

1) Dobro opredelite svoje cilje.

Kaj vam sprememba, ki si jo želite, resnično pomeni? Želite izgubiti odvečne kilograme, da bi lahko spet oblekli najljubše hlače? Ali pa želite preteči vsaj 10 kilometrov brez večjega napora? Morate shujšati, ker sicer tvegate razvoj srčno-žilnih bolezni ali bolečin v hrbtenici? Če boste dobro opredelili vaše cilje in razmislili o razlogih v ozadju, boste zaobljube precej lažje uresničili.

2) Načrtujte.

Cilji so eno, koraki do njih pa drugo. Zdrobite si končni cilj na več manjših in se veselite vsakega koraka, ki ga uspete narediti. Če vam spodleti ali uberete napačno pot, se lahko vedno poberete in ponovite vajo. Razmislite, katere pripomočke potrebujete, kdo ali kaj vas lahko motivira, morda tudi, zakaj vam je v preteklosti spodletelo.

3) Začnite še danes.

Ne jutri, ne z naslednjim tednom, mesecem, letnim časom … Danes! Pa čeprav z najmanjšim korakom. Ni treba, da vidite celotno stopnišče, da bi se povzpeli za prvih nekaj stopnic.

4) Bodite realni glede svojih zmožnosti.

Največja ovira na poti do uspeha so največkrat previsoka pričakovanja. Če niste vajeni vsakodnevnih telesnih naporov, lahko s pretiravanjem tvegate poškodbo. Tudi Rima niso zgradili v enem dnevu.

5) Sledite svojemu napredku.

Zapisujte si, delite svoje uspehe in neuspehe z drugimi. Toplo vabljeni v našo virtualno Linea Snella oazo , kjer lahko z nami delite svoja poročila o napredku, vprašanja, ideje, smeh in žalost. Tako boste pri uresničevanju zaobljub učinkovito motivirali tako sebe kot ostale, ki se nahajajo sredi podobnih izzivov.

6) Rutina in zabava!

Poskušajte uvesti novo rutino v svoje življenje. Približno tri tedne bo trajalo, da bo izbrana aktivnost postala običajen del vašega vsakdanjika, okoli pol leta pa, da si brez nje ne boste več predstavljali življenja. Še lažje boste to dosegli, če bo rutina preprosta in bo vsebovala vsaj nekaj zabave oziroma prijetnih občutkov. Razmislite na primer, kako lahko gibanje spretno vpletete v svoj obstoječi urnik. Se lahko po opravkih sprehodite, namesto da greste z avtomobilom? Lahko v vadbo vključite svoje otroke, morda celo psa? Ja, prav ste prebrali. Za malce smeha in navdiha si za konec oglejte še tale video: h

https://www.youtube.com/watch?v=k25MWg_c95E

Srečno in zdravja polno novo leto vam želimo Snelly terapevtke!

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!