Lahka večerja s tzatziki omako!

Ste za to, da v kuhinji ponovno pričarate poletje? Preizkusite se v pripravi grške tzatziki omake, ki bo odlično popestrila večerno solato ali meso.

Za pripravo grške tzatziki omake potrebujete naslednje sestavine:

½ večje kumaro
2 stroka česna
2 žlički ekstra deviškega olivnega olja
500g grškega jogurta
1 majhen šopek svežega kopra
nekaj vejic sveže mete
1 limona
1 žlička posušene mete (po želji)

08_fb

Ključno za pripravo je, da kumaro pravilno izsušite in s tem preprečite, da bi jogurt postal pretekoč. Kumaro najprej olupite in očistite semena, preostanek pa naribate. Naribano kumaro postavite v sito, da počiva, pri tem pa dodate nekaj morske soli. Premešajte z rokami in pustite ležati za nekaj ur (lahko tudi čez noč), da odvečna voda odteče. Vsake toliko časa lahko z žlico iztisnete tekočino.

Medtem iztisnite stroke česna in jih vmešajte z olivnim oljem, ki lahko nekaj časa počiva v skledi. Ko večina tekočine odteče iz naribane kumare, lahko to razporedite v kuhinjsko krpo in osušite. Združite najprej z mešanico česna in nato dobro premešajte z jogurtom. Dodajte drobno sesekljan koper, liste mete in limonin sok (lahko tudi posušeno meto). Začinite s soljo po okusu. Naš tzatziki je sedaj pripravljen za serviranje. 🙂

S kančkom kreativnosti lahko okus obogatite še s papriko, ščepcem čilija ali drugimi začimbami po okusu.

Dober tek!


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

 

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!