Ko zunaj brije mraz, je nekaj najlepšega pojesti toplo juhico, ki nas lepo pogreje. Poleg tega, da imamo pri kuhanju juh nešteto možnosti, je njihova priprava tudi hitra in enostavna. Lečina juha je popolna in preprosta ideja za zimsko kosilo. Čeprav je leča nizkokalorična, vas bo zagotovo nasitila, saj je bogata z beljakovinami, vlakninami in minerali, hkrati pa bo poskrbela za vaše dobro počutje in vitalnost.
Sestavine:
1 nasekljana čebula
2 žlici olivnega olja
2 korenčka, narezana na koščke
2 stebli zelene, narezani na koščke
1 žlička origana
1 žlička bazilike
1 pločevinka paradižnikov v koščkih
2 skodelici leče
8 skodelic vode
Pest mlade špinače
Sol in poper po okusu
Priprava:
V večjem loncu segrejte olje in dodajte čebulo, korenček ter zeleno. Pražite, dokler se čebula ne zmehča, nato pa dodajte origano in baziliko ter vse skupaj kuhajte še približno dve minuti. Primešajte lečo, dodajte vodo in paradižnik ter pustite, da juha zavre. Nato zmanjšajte temperaturo in pustite, da se juha počasi kuha vsaj pol ure, oziroma dokler leča ne postane mehka. Na koncu dodajte špinačo ter sol in poper po okusu. Topla in okusna lečina juha je pripravljena.