Okrepite si imunski sistem z lovorjem

Ne preseneča, da je lovor v stari antični Grčiji veljal za status bogatih, saj je mnogo več kot le kuhinjska začimba. Je zdravilna rastlina, ki jo lahko brez pomisleka umestite v domačo zeliščno lekarno in uporabite za lajšanje različnih tegob: kot antiseptik blagodejno deluje pri glivičnih okužbah in vnetjih v ustih, pomaga pri lajšanju prebavnih motenj, težavah z revmatizmom in drugih.

Zdravilni učinki lovorjevih listov

Lovorjevo olje ima tudi čistilni učinek, topi maščobe in je vsestransko koristno tudi, če se vam zdi, da nimate nobenih težav. Deluje podobno kot aspirin, vendar na naraven način. To pomeni, da ne obremenjuje ledvic, kot jih na primer večina farmacevtskih pripomočkov.

Torej več kot dovolj razlogov je, da se lotite priprave lovorjevega olja in pripravkov iz lovorja. Uživanje lovorja se sicer odsvetuje v nosečnosti, pri zunanji uporabi lovorjevega pripravka pa velja previdnost, saj lahko povzroči preobčutljivostne reakcije.

Hitra pomoč proti stresu

Vzemite posušen lovorjev list, dajte ga v manjšo posodo in zažgite. Lovor bo oddal prijeten dišeč dim, ki vam bo v nekaj minutah pomagal k zmanjšanju utrujenosti in stresa.

Izdelajte si lovorjevo olje

Če združite moč lovorjevih listov in olivnega olja, boste dobili izjemno mešanico za zdravljenje težav s sklepi (od revme do putike), lajšanje glavobolov, umirjanje in lajšanje stresa. Hkrati boste poskrbeli za krepitev imunskega sistema, spodbujanje mentalnih aktivnosti, lajšanje težav s krčnimi žilami in razširjenimi venami, saj mešanica spodbuja in pospešuje procese znojenja, kar telesu pomaga pri čiščenju in boljši prekrvavitvi.

Za pripravo mešanice potrebujete 30 gramov lovorjevih listov in 250 ml kakovostnega olivnega olja. Lovorjeve liste zdrobite (če uporabite sveže, jih narežite na majhne kose) in jih dajte v steklen kozarec. Prelijte jih z oljem in kozarec dobro zaprite. Mešanico 2 tedna hranite na temnem in hladnem mestu (ne v hladilniku). Nato pred uporabo mešanico precedite skozi bombažno krpo.

Pri obolenju sklepov utirajte olje v obolel sklep. Proti glavobolu prste navlažite z lovorjevim oljem in masirajte sence. Pri vnetju ušes pa kapnite kapljico olja v obolelo uho.

Če boste zjutraj na tešče pojedli eno žlico tega olja, boste prispevali k boljši prebavi, izboljšani ledvični funkciji in absorpcijski sposobnosti telesa, da iz hrane vsrka vitamine in minerale.

Lovor za čiščenje dihalnih poti

Na zmerni temperaturi stopite 250 gramov rjavega sladkorja. Ko porumeni, dodajte dva decilitra in pol vode, tri žličke suhega žajblja in tri zmečkane liste lovorja. Ves čas mešajte in ko zavre, odstavite. Pokrijte in počakajte, da se sirup ohladi.

Nato sirup precedite v stekleničko. Hranite jo na suhem in temnem. Pri kašlju, prehladnih obolenjih in zamašenem nosu jejte po žličko tega sirupa tri do štirikrat dnevno vsaj teden dni. Seveda pa se pri vsakršnem znaku obolenja posvetujte tudi s svojim osebnim zdravnikom.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!