Z zdravimi odnosi do bolj zdravega življenja

Gibanje in uravnotežena prehrana sta nepogrešljiv del našega življenja, če seveda želimo živeti zdravo in se dobro počutiti v svoji koži. Šele ko znamo poskrbeti zase, lahko skrb namenimo tudi drugim ter odnosom, ki jih gradimo z njimi.

A velja tudi obratno: neharmonični odnosi s partnerjem, otroki, starši, prijatelji, sodelavci, nadrejenimi in drugimi osebami, ki dnevno vstopajo v naše življenje, hranijo negativno energijo v našem telesu, kar slej ko prej vodi v zdravstvene težave in neredko tudi v slab odnos do hrane. Tesnoba, glavoboli, kožne težave, razdraženost, želodčne težave, prenajedanje … Vse to so znaki globljih čustvenih stisk in težav, ki jih nobena dieta ali tableta ne morejo rešiti. Kako torej stopiti iz začaranega kroga in stopiti v novo leto bolj energični, lažji in osvobojeni odnosov, ki nas držijo nazaj?

z zdravimi odnosi do bolj zdravega življenja

Soočite se z negativnim na vseh frontah

 »Spremeni sebe in spremenil boš svet,« je rek, ki si ga velja zapomniti. Sprijaznite se, da drugih ne morete spremeniti, spremenite lahko le sebe in svoj odnos do ljudi, situacij in ovir, ki pridejo v vaše življenje. Kje začeti?

  • Oprostite si

Si kdaj zaželite, da bi se vrnili v preteklost in sprejeli drugačne odločitve, reagirali drugače, izbrali drugo pot? Nikar. Zavedajte se, da je preteklost del vas in da vas je vsako dejanje izoblikovalo v osebo, kakršna ste danes, z vsemi pomanjkljivostmi in odlikami. Pretekle napake naj vam bodo v poduk, ne dovolite pa, da bi vas ovirale v sedanjosti. Najlažje si boste oprostili zanje, če boste odslej ravnali bolje. Če včasih niste znali drugače, še ne pomeni, da ne boste znali v prihodnje.

  • Spoznajte se

Da bi lahko ravnali drugače, moramo najprej spoznati in razumeti svoja čustva, reakcije in dejanja. Ugotovite, katere vzorce ste v preteklosti pogosto ponavljali in kje tiči vzrok za to. Vsaka naša negativna reakcija vedno odseva prepričanja in vzorce, ki so globoko zakoreninjeni v nas. Ne bežite pred sabo, ne iščite krivca v drugih, ne zatekajte se v kuhinjo … poiščite bolečino, ki povzroča jezo ali žalost v vas, in jo preprosto spustite. Tako boste ustvarili prostor za ljubezen, lahkotnost in pozitivno energijo, s katero boste lahko začeli proces zdravljenja.

  • Čas je za dejanja

Najboljše zdravilo za negativno v vašem življenju ste vi sami. Seveda pride dan, ko ste raztreseni, napeti ali žalostni zaradi zunanjih dejavnikov in okoliščin, ki se jim ne morete izogniti. Povsem v vaših rokah pa je, ali jim boste pustili, da prevzamejo vaše življenje. Včasih je dobro, da najprej na stvari pogledamo z distance in se umaknemo v aktivnosti, kjer lahko sprostimo negativno energijo, obenem pa storimo nekaj dobrega za svoje telo. Sprehod po svežem zraku, vadba, ples, branje, fotografiranje, ustvarjanje … naredite si seznam svojih najljubših aktivnosti in ga imejte vedno pri sebi!

Drug seznam, ki bi ga morali narediti že danes, pa je seznam zdravih živil za okusne in uravnotežene obroke. Dejstvo je, da ima hrana velik vpliv na naše psihično počutje. S pestro, raznoliko in nepredelano hrano ter pravim razmerjem vlaknin, maščob, beljakovin, ogljikovih hidratov in mikrohranil lahko ugodno vplivamo tako na fizično zdravje kot naše razpoloženje, umske sposobnosti in sposobnost konstruktivnega reševanja vsakodnevnih izzivov. Za pripravo kakovostnega jedilnika in programa vadb, prilagojenega vašim potrebam in željam, se lahko obrnete tudi na Snelly terapevtke. Naročite se na brezplačen prvi posvet.

  • Bodite razumevajoči

Tako kot morate poznati svoja čustva in občutke, imejte razumevanje tudi za občutke drugih. Bodite empatični. Dobro prisluhnite, kaj vam imajo drugi povedati, in kaj vam sporočajo s svojo telesno govorico. Vsak od nas bije svojo bitko in zavedajte se, da se za negativnimi dejanji drugih pogosto skrivajo zgolj njihova lastna potlačena čustva in stiske. Včasih so potrebni samo prijeten nasmeh, topla beseda in pozdrav, da začnemo pogovor v pozitivnejšem vzdušju.

  • Izogibajte se drami

Obdajte se z ljudmi, ki vas osrečujejo in vas napolnijo z energijo. Izogibajte se druženju z ljudmi, ki vas energetsko izčrpajo in vselej iščejo konflikte ali osebo, na katero bi stresli vso svojo nejevoljo, ter situacijam, kjer imate občutek, da ne morete biti pristni. Izražajte ljubezen. Preden se zapletete v konfliktno situacijo, pomislite, ali je to sploh potrebno in kako lahko nesoglasje konstruktivno rešite v pozitivnem ozračju.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!