Zdrava pita z obilo češnjami in brez glutena

V tem času nas na vsakem ovinku vabijo lokalni prodajalci na domače češnje in če bi jih radi umešali v kakšno slastno zdravo sladico, bo spodnji recept kot nalašč za vas. Ste vedeli, da so češnje prava zakladnica vitaminov, mineralov, antioksidantov in folne kisline, ki nam dajejo energijo in izboljšajo našo presnovo? Poleg tega ima ena češnja samo 4 kalorije, pektin in vlaknine v češnjah pa prispevajo k občutku sitosti.

recept za zdravo pito s češnjami

Potrebujemo:

  • 6 skodelic ohlajene jabolčne čežane, po želji s sladilom in cimetom
  • 3 skodelice prosene moke (lahko zmeljemo proseno kašo)
  • 1,5 skodelice zdrobljenih lešnikov, orehov ali mandljev
  • sladilo: med, datlji, agavin sirup ali eritritol
  • 3 skodelice opranih in izkoščičenih češenj
  • strok vanilje

Postopek priprave:

Če za sladilo uporabljamo datlje, jih najprej izkoščičimo in za pol ure namočimo v topli vodi, nato pa skupaj z vodo zmiksamo v gladko maso.

Pečico nastavimo na 200 stopinj.

V čežano vmešamo proseno moko, nato izbrane oreščke, sladilo in vaniljo. Masa ne sme biti pregosta, saj bo prosena moka med peko narastla.

Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso. Po vrhu potresemo eno skodelico češenj, dve skodelici pa si prihranimo.

Pito pečemo na 200 stopinj približno 45 minut, nato jo po vrhu prekrijemo s preostalimi češnjami in pečemo še 10 minut.

Ko je pita pečena, jo pustimo stati v pečici še pol ure, nato jo ohladimo in postrežemo.

Dober tek!

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!