Začenja se sezona enega najokusnejših in živobarvnih sadežev ‒ kakija. Brez greha ga uporabite v sladicah, saj je dober vir prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov, nujno potrebnih za zdravo telo. Pripravite kakijevo marmelado, zmrzlino, smoothie ali pa kaki uporabite v presni sladici po spodnjem receptu, ki ga rade delijo tudi Snelly terapevtke.
Za 4 kozarčke boste potrebovali:
- 200 g indijskih oreščkov
- 200 ml kokosovega mleka
- 1 žlico kokosovega sladkorja
- strok ali ekstrakt vanilje
- 4 sadeži kaki vanilja
- sok polovice limone
- kokosov ali mandljev čips
Postopek priprave:
- Indijske oreščke namočite vsaj za 6 ur in nato vodo odlijte. Stresite jih v mešalnik, dodajte kokosovo mleko, sladkor, vaniljeva semena ali žličko vaniljevega ekstrakta in sestavine zmešajte. Kremo razporedite po kozarčkih in jih shranite v hladilnik.
- Kakiju odstranite peclje. Sadeže narežite na manjše koščke in jih stresite v mešalnik. Dodajte sok polovice limone in sestavine zmešajte, da nastane gladka kaša, s katero nato prelijte prvo plast kokosove kreme. Kozarčke ponovno shranite v hladilnik.
- Preden jih postrežete, po vrhu kakijevih kozarčkov potresite malce kokosovega ali mandljevega čipsa.
Dober tek!