Pripeljite SONCE v svojo kuhinjo s tem okusnim receptom za INGVERJEVE SONČKE! Gotovo imate večino sestavin že doma, priprava pa vam bo vzela le dobre pol ure.
Za 20 piškotov boste potrebovali:
- 10 žlic pirine, ajdove ali druge polnovredne moke (lahko tudi mešanico)
- 10 žlic namočenih ovsenih kosmičev
- 2 žlici rjavega ali vanilijevega sladkorja (poskusite nadomestiti z medom in nam v Facebook skupini “Linea Snella ‒ za telesno in duševno blagostanje” sporočite, kako vam je uspelo)
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 3 čajne žličke sode bikarbone
- 1 dcl sojinega ali navadnega mleka
- 1 dcl olivnega olja
- po želji pol čajne žličke cimeta
- 2 čajni žlički naribanega svežega ingverja
- ščepec naribane lupinice bio limone
- 1 žlica limoninega soka ali soka pomaranče
- po želji temna čokolada (vsaj 75 % delež kakava)
Postopek priprave:
- V skledi posebej zmešajte moko, odcejene ovsene kosmiče, sodo bikarbono, cimet in ingver.
- V drugi skledi zmešajte 5 žlic olivnega olja in sladkor.
- V tretji skledi zmešajte pecilni prašek, mleko in preostalo olivno olje.
- Sestavine iz druge in tretje sklede dobro vmešajte v prvo skledo, da testo postane nekoliko kremasto. Po potrebi dodajte malce vode. Nato ga shranite v hladilnik za približno pol ure.
- Pečico nastavite na 180° C. Testo naložite z žlico v kupčke na pekač, pokrit s peki papirjem. Pazite, da je med kupčki vsaj 5 cm razmika, saj se bodo med peko še malce razlezli. Postavite jih v pečico za približno 15 minut oziroma toliko, da robovi lepo zlato porjavijo.
- Če ste malce bolj sladkosnedi in se želite nagraditi za dolg pohod, tek ali drugo aktivnost, sončke pomočite v stopljeno temno čokolado in počakajte, da se ohladijo.
Ponudite ob toplem čaju ali kavi. Dober tek!