Misija mogoče: adijo, trdovratni celulit!

Celulit je zagotovo ena izmed nadlog, ki so ušle iz Pandorine skrinjice. Prizadene predvsem ženske, čeprav se mu ne ubrani tudi kakšen moški.

Ponavadi nas vedno preseneti prav pred poletjem in sezono kopalk, s čimer seveda ne trdimo, da ga pozimi nimamo. Tudi v hladnejših mesecih še kako kazi naše telo, samo delamo se, da ga ne vidimo, saj je varno skrit pod plastmi oblačil. A kaj, ko slej ali prej pokaže svoje “zobe”, nas spravi v obup in nam povzroča prave srčne bolečine …

Kaj sploh je celulit in kako nastane?

Celulit je posledica podkožne maščobe, ki začne potiskati skozi oslabljeno in neelastično vezivno tkivo v dermisu. V tem delu kože se namreč nahajajo vezivna vlakna v obliki nekakšnega satovja. Ko maščobne celice rastejo, vezivno tkivo oslabi, na površini kože pa se ustvari videz luknjičave, pomarančaste kože. Vezivno tkivo pa postaja šibkejše tudi zaradi drugih dejavnikov, pri tem naj omenimo staranje in hormone, pomanjkanje gibanja, nezadostno prekrvavitev, slabši mišični tonus, pa še kaj bi se našlo.


Izvedli so različne raziskave, vse pa so potrdile isto žalostno dejstvo: kar 85 % žensk, starih nad 20 let, trpi zaradi neznosne celulitne nadloge.


S staranjem ženske izgubljajo mišično tkivo in pridobivajo maščobo. Zato ni nič kaj presenetljivo dejstvo, da se delež celulita povečuje s starostjo: več maščobnih blazinic se nahaja pod kožo, bolj bodo pritiskale na oslabljeno vezivno tkivo.

CelulitCelulit

Vrste celulita

Poznamo tri vrste celulita:

 • Kompaktni celulit se pojavlja pri ženskah s prekomerno telesno težo. Za kompaktni celulit so značilne trde in čvrste mišične obloge. Koža je groba, suha in često prepletena tudi s strijami.
 • Mehki celulit se pojavlja pri ženskah srednjih let, predvsem zaradi oslabljenega tonusa kože in številnih nihanj v teži. Za mehki celulit so značilne lokalizirane maščobne obloge, ki se pojavijo predvsem na zgornjem in zadnjem delu stegen, pa tudi na področju zadnjice. S tem tipom celulita se borijo tudi ženske, ki nimajo prevelike telesne teže. Mehki celulit je opazen na svetlobi in v položajih, ko se koža stisne (npr. pri sedenju).
 • Edemični celulit se pojavlja v glavnem po nogah. Običajno je posledica otežene cirkulacije krvi, do katere pride zaradi zbiranja odvečne tekočine. Ta vrsta celulita je boleča na otip. Z leti se stanje samo še slabša.

Kako se znebiti celulita?

Kako se znebiti celulita na nogah? Kako uničiti celulit na stegnih in zadnjici? Kako zradirati celulit na rokah? Kako se znebiti maščobe na trebuhu?

To so vprašanja, ki si jih zastavljajo številne pripadnice lepšega spola. In to so teme, o katerih govori vsaj vsak peti članek na internetu. Če se tudi vi sprašujete, kako se znebiti celulita, potem naj vam zaupamo, da odprava celulita ne bo enostavna. Obenem pa naj vas razveselimo z novico, da lahko za zmanjšanje videza celulita veliko naredite tudi sami.

1. korak: Pijte veliko vode

Odstranjevanje celulita se prične s pitjem večje količine tekočin. Hidrirane kožne celice so namreč sveže in kot prenovljene, kar zmanjša videz celulita. Poleg tega je voda tudi naravno čistilno sredstvo, saj pomaga pri odstranjevanju strupov in maščobnih celic iz telesa.

Priporočamo 2 do 3 litre vode. Začnite že zjutraj, potem pa stekleničko z vodo vzemite s seboj, kamorkoli že greste. Vodi lahko dodate še nekaj limoninega soka, ki vsebuje vitamin C in je naravnost odličen za kožo.

 

Zdravo življenje

 

2. korak: Pospešite cirkulacijo krvi na problematičnih delih telesa

 • Koži privoščite suho “ščetkanje”

Takšno ščetkanje pospeši cirkulacijo krvi, stimulira pa se tudi limfni sistem, zato se zmanjša videz celulita. Posezite po ščetki iz naravnih vlaken, ščetkanje pa naj postane vaša vsakodnevna rutina. S ščetkanjem začnite pri stopalih in nadaljujte navzgor proti srcu. Posebno pozornost namenite problematičnim predelom telesa.

 • Telo preoblikujte tudi masažo

Masaža še kako pripomore k odpravljanju celulita, saj pospešuje prekrvavitev, mikrocirkulacijo podkožnega tkiva in delovanje limfnega sistema. Poleg tega z masažo zmehčamo celulitne vozle, kar olajša topljenje maščob, ki se tako lažje izločijo iz telesa. Priporočamo 15 minut masaže z ustrezno kremo proti celulitu na dan.

Z masažo prav tako začnite pri spodnjem delu nog in s krožnimi gibi potujte navzgor ter pritiskajte na kritična mesta. Še kako pomaga tudi gnetenje in (rahlo) ščipanje.

 

Celulit

3. Korak: Jejte pravo hrano

Proti celulitu se lahko borite tudi s primernimi živili! Priporočamo hrano, ki vsebuje veliko zelenjave, sadja in proteinov. Skratka živil, ki se borijo s celulitom. Nekoliko več o tem pa v nadaljevanju članka.

Zdrava prehrana

Kako se prehranjevati?

Katera je najboljša hrana proti celulitu? Upoštevajte naslednje nasvete:

 • Jejte sadje in zelenjavo

Jejte z glavo! Prehrana naj zajema veliko zelenjave in sadja, saj boste s takšnim jedilnikom ohranjali zdravo težo in preprečili nalaganje maščobnih blazinic. S pa boste učinkovito zmanjšali možnost za nastanek celulita.

 • Jejte zdrave maščobe

Ključ do manj opaznega celulita se skriva tudi v zdravi in napeti koži. Priporočamo vam veliko omega-3 maščobnih kislin, ki jih najdete v naslednjih živilih: olive, oreščki, divji riž, avokado, ribe in olivno olje.

 • Izogibajte se hrani, ki povzroča nastanek celulita

Izogibajte se živilom, ki povzročajo, da pridobivate odvečne kilograme, obenem pa recite ne tudi tisti hrani, ki povzroča zadrževanje vode v telesu. Priporočamo vam, da se odrečete ocvrti hrani, hrani, ki vsebuje veliko soli, živilom, ki vsebujejo veliko sladkorja, in podobno.

Linea Snella programi proti celulitu

4. korak: Ne pozabite na telesno vadbo

Kako odpraviti celulit s telesno aktivnostjo? Priporočamo, da vadite z utežmi, saj boste s tem okrepili mišice pod kožo, ki bo zaradi tega videti bolj napeta. Seveda pa je še kako pomembna tudi aerobna vadba, ki pospeši srčni utrip. Pri takšni vadbi začne telo po določenem času energijo črpati iz maščobnih zalog, zaradi česar se “topi” tudi celulit.

Telesna vadba proti celulitu

S športom proti celulitu

Omenili smo že, da je redno miganje eden izmed učinkovitih načinov, kako ublažiti videz celulita. Bolj čvrste in napete mišice boste imeli, bolj napeta bo tudi koža in s tem bo na pogled opaznih manj jamic v koži.

Celulita se lahko učinkovito znebite, če se odločite za tek, hojo ali plavanje, saj te športne aktivnosti stimulirajo cirkulacijo krvi in pretok limfe. Pomembno je, da se pri vadbi tudi dobro spotite, saj boste s tem iz telesa odplaknili različne strupe. Znojenje pospešuje tudi izgorevanje maščob.

Vibracijska vadba Linea Snella

Najboljše vaje proti celulitu pa so naslednje:

 • Počepi, pri katerih stiskate še trebušne mišice (pazite na to, da boste imeli kolena pravokotno na tla).
 • Položaj na vseh štirih, pri katerem eno nogo potiskate nazaj pod kotom 90 stopinj (odličen za oblikovanje stegenskih mišic)
 • Dvig zadnjice. Lezite na hrbet in pokrčite kolena. Dvignite boke od tal, nato jih spet spustite.

Takšnih in drugačnih vaj je še veliko, priporočamo vam, da si kakšno poiščete tudi na spletu.

5. korak: Po pomoč tudi k strokovnjakom

Za piko na i pa vam v boju proti celulitu lahko pomagamo v Linea Snella s številnimi paketi za preoblikovanje telesa in odpravljanje celulita. S Pressoterapijo ali mehansko limfno drenažo rešujemo težave z zastajanjem tekočine v telesu ter težave z mehkim celulitom. Ne pozabimo tudi na Body Wrapping, ki je prav tako učinkovita metoda zmanjševanja podkožnih maščobnih blazinic in telesnega obsega. Dodatna kombinacija z ultrazvok – kavitacijo in radiofrekvenčno terapijo pa bo zagotovila 100 % rezultat.

Linea Snella programi

Vpliv celulita na zdravje

Celulit ni bolezen, čeprav številni mediji pišejo o njem tako pogosto, kot da gre za ubijalca št. 1 na svetu. Celulit je v večini primerov le estetska napaka. V hujših oblikah pa je lahko tudi opozorilo, da limfni sistem in krvni obtok ne delujeta pravilno zaradi neravnovesja hranil in tveganega načina življenja. Zato vam svetujemo, da spremenite svoj življenjski slog ter začnete živeti zdravo in aktivno življenje.


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Pogosta vprašanja

1. Kaj je celulit in zakaj se pojavi?

Celulit je stanje, pri katerem maščobne celice pritisnejo proti vezivnemu tkivu pod kožo, kar ustvarja videz grudic, udrtin ali neravnin na površini kože. Pojavi se zaradi kompleksne kombinacije dejavnikov, kot so genetika, hormonske spremembe, debelost, pomanjkanje telesne aktivnosti in nepravilna prehrana.

2.  Kateri dejavniki vplivajo na pojav celulita?

Celulit se lahko pojavi zaradi genetske predispozicije, hormonskih sprememb, povezanih s puberteto, nosečnostjo ali menopavzo, debelosti, nezdrave prehrane, pomanjkanja telesne aktivnosti ter slabše cirkulacije krvi in limfe.

3. Ali lahko prehrana vpliva na pojav celulita?

Da, nezdrava prehrana, ki vključuje preveliko količino predelane hrane, sladkorja, nasičenih maščob in premalo hranilnih snovi, ter pomanjkanje telesne aktivnosti lahko prispevata k poslabšanju celulita.

4. Ali je celulit povezan z debelostjo?

Čeprav celulit ni vedno povezan izključno z debelostjo, lahko več maščobnih celic v telesu poveča pritisk na vezivno tkivo, kar lahko poslabša videz celulita. Vendar pa imajo lahko tudi ljudje s normalno težo celulit.

5. Kako se lahko znebim celulita?

Ni enostavne rešitve za odpravo celulita, vendar pa zdrav življenjski slog, ki vključuje uravnoteženo prehrano, redno telesno vadbo in uporabo specializiranih kozmetičnih izdelkov za izboljšanje videza kože, lahko pomaga zmanjšati njegov videz. Programi, kot je Linea Snella, ponujajo celosten pristop k zmanjševanju celulita.

6. Kateri kozmetični izdelki lahko pomagajo pri zmanjševanju videza celulita?

Nekateri kozmetični izdelki, obogateni z aktivnimi sestavinami, kot so kofein, retinol, antioksidanti in druge sestavine, lahko pomagajo izboljšati videz kože in zmanjšati videz celulita. Ti izdelki so običajno oblikovani za lokalno uporabo na problematičnih področjih.

7. Ali je celulit trajen?

Celulit je kronično stanje, ki se lahko zmanjša, vendar ga je težko popolnoma odpraviti. Kljub temu dosleden pristop k zdravemu načinu življenja in uporaba ustreznih metod lahko znatno zmanjšata njegov videz.

8. Ali je vadba učinkovita pri zmanjševanju celulita?

Redna telesna vadba, ki vključuje kardio vadbo za izboljšanje cirkulacije ter vaje za moč za krepitev mišic, lahko pomaga zmanjšati videz celulita. Krepke mišice in izboljšana cirkulacija lahko prispevajo k zmanjšanju njegovega videza.

9. Kako dolgo traja, da se znebim celulita?

Čas, potreben za zmanjšanje videza celulita, je odvisen od posameznika, stopnje celulita in doslednosti izvajanja zdravega življenjskega sloga. Opazni rezultati se lahko pokažejo v nekaj tednih ali mesecih, vendar je pomembno ohraniti doslednost pri izvajanju programov za zmanjšanje celulita.

10. Ali lahko masaže pomagajo pri zmanjševanju celulita?

Masaže lahko izboljšajo cirkulacijo krvi in limfe ter s tem pospešijo odstranjevanje toksinov, kar lahko pripomore k zmanjšanju videza celulita. Vendar pa masaže same po sebi morda ne bodo dovolj za odpravo celulita, ampak so lahko koristen dodatek k drugim metodam zmanjševanja celulita.

 

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!