Čas za šipek

Jesen je idealni čas za nabiranje temnordečih šipkovih plodov, ki vsebujejo izjemno veliko vitamina C in so obvezna sestavina vsake domače lekarne. Šipkov čaj je namreč odličen za odpravljanje utrujenosti in krepitev imunskega sistema, sploh v času, ko se začnejo prehladi in gripe. Odlična pa je tudi zdrava šipkova marmelada za zajtrk, ki ga nikakor ne smemo izpustiti …

Kako pripravimo šipkov čaj?

Recept za domači šipkov čaj je izjemno preprost. Plodove, ki ste jih nabrale v naravi, najprej posušite. Seveda bo moralo miniti nekaj tednov, nato pa lahko posušene šipkove plodove zmeljete (pri tem pazite, da odstranite peške) ali zgolj potolčete. Čaj pripravimo na način, da čez eno žličko šipka prelijemo do pol litra vrele vode in pustimo stati 10-15 minut. Nato precedimo in pijemo dvakrat do trikrat dnevno.

Čaj bo pripomogel k dvigu vaše splošne odpornosti, prav tako pa vas bo napolnil z energijo in odgnal utrujenost.

 

ŠipekŠipkov čaj

Skuhajmo okusno šipkovo marmelado

Šipkova marmelada je načeloma nekoliko bolj kiselkastega okusa, a vseeno odlična izbira za zajtrk v kombinaciji z rezino polnozrnatega kruha.

Za pripravo potrebujete naslednje sestavine:
10 dag šipkovih plodov (sveži)
30 dag rjavega sladkorja
2 dcl jabolčnega kisa
1 limona

Pazite, da bodo izbrani šipkovi plodovi sveži in dobro zreli. Plodove narežete na majhne koščke, pred tem pa poskrbite, da jih dobro očistite (peclje in peške odstranite). Očiščenim plodovom dodate rjavi sladkor, jabolčni kis in sok ene limone, po okusu pa lahko dodate še žličko postrgane limonine lupinice, ki jo pred tem dobro operete. Sestavine dobro premešajte, nato pa pustite počivati nekaj ur ali čez noč. Marmelado kuhajte pri nizki temperaturi, vse dokler se ne zgosti. Shranite jo v pogrete kozarce, ki jih dobro zaprete. Bodite pozorne le na dejstvo, da marmelada ne vsebuje konzervansov in je hitro pokvarljiva, zato jo hranite v hladilniku in ne pretiravajte s pripravljeno količino.

šipekČas za šipek. Dober tek!


 

Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!