5 nasvetov za pravilno nego vaše kože

Za urejen videz je ključnega pomena, da znamo pravilno negovati in vzdrževati svojo kožo. V prizadevanju za brezhiben videz prepogosto uporabljamo številne kozmetične izdelke, ki seveda pomagajo, a z nekaj preprostimi trki lahko tudi same poskrbite za dodatno nego kože. V nadaljevanju predstavljamo pet preprostih nasvetov, ki vam bodo pomagali ohraniti zdravo kožo.

nega koze

 

  1. Pazite na prehrano

Za zdravo kožo so sladkor in mastna hrana sovražnik številka ena. Pogosto pa pozabimo, da so stroge diete prav tako škodljive. Tudi diete z ekstremnim odrekanjem lahko botrujejo suhi, nagubani in utrujeni koži. Poskrbite, da bo vaša prehrana uravnotežena z veliko pomembnih antioksidantov, vitaminov in mineralov.

  1. Redno brišite zaslon vašega mobilnega telefona

Ste že kdaj opazile rdečico ali celo izpuščaje na licih? To lahko povzroči tudi prepogosto dotikanje ličnic z umazanim zaslonom. Raziskave kažejo, da se na zaslonih mobilnih telefonov pogosto kopičijo številne bakterije, zato svetujemo, da tega redno očistite s posebnimi čistilnimi robčki.

  1. Redno umijte čopiče za nanašanje ličil

Čopiči za nanašanje ličil lahko povzročijo akne, alergije in druge težave s kožo, če jih nepravilno čistimo. Redna uporaba razkužila ali drugega antibakterijskega čistila je zato nujna. Pri tem pa pazite na občutljivost kože. Izberite razkužilo, ki ustreza vaši koži.

  1. Ne pretiravajte s pilingi obraza

Obrazni pilingi so zaželeni, saj poskrbijo, da je vaša koža bolj sveža, čista, gladka in brez ogrcev. Zdrava mera pa je vselej pomembna, saj lahko pretirana uporaba pilingov povzroči vnetje. Če je vaša koža že po naravi suha in nagnjena k aknam, priporočamo, da grobe pilinge nadomestite z uporabo mehkejših piling losjonov. Pri mastni koži pa zadošča uporaba pilinga enkrat na teden.

  1. Po telovadbi si privoščite hladen tuš

Po telovadbi se zaradi znoja lahko pore v koži hitro zamašijo in pripomorejo k nastanku aken, zato svetujemo tuširanje takoj po vadbi. Ko se pa odločate med hladno in toplo vodo, zagotovo priporočamo izbiro modre ročice. Zelo vroče kopeli in tuši navadno uničijo zaščitni sloj kože, ki pomagajo zadržati vlago v njenih globljih plasteh. Tudi spiranje z vročo vodo lahko povzroči prezgodnje gubanje in suhost kože. Svetujemo, da temperaturo vode v tušu prilagodite na sobno temperaturo.

 

nega koze

 

Držite se zgornjih nasvetov, ki jih lahko zelo preprosto vpeljete v svoj vsakdan. Ob tem pa ne pozabite, da boste zase najbolje poskrbele takrat, ko se boste naučile poslušati svoje telo. Bodite pozorne na signale, ki vam jih telo pošilja, in ne prezrite jih.
Poslušajte svoje telo.

 


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!