ELIKSIR ZDRAVJA, VITKOSTI IN DOBREGA POČUTJA

Telo potrebuje vodo, da nevtralizira kisline, jih razredči in odplavi z vsemi toksini. Že rahla dehidracija lahko za tri odstotke upočasni metabolizem in poveča tveganje za zakisanost telesa, kar lahko vodi v utrujenost, slabo počutje, pridobivanje telesne teže in bolezen. Kronično pomanjkanje vode pa se kaže tudi na hitrejšem staranju kože, bolečinah v sklepih, zabuhlosti, pojavu celulita in bolezni. Zavarujte se pred zakisanostjo telesa s spodnjimi preprostimi nasveti, ki vam bodo pomagali tudi pri hujšanju.

zanimivosti o vodi in njenem vplivu na človeško telo
  1. KAKOVOSTNA VODA: Najboljša voda za pitje poleg naravne studenčnice je voda iz pipe; če dvomite, da je dovolj dobra, na pipo pritrdite kakovosten filter iz aktivnega oglja. Izogibajte se kupljeni vodi z okusom, saj vsebuje skriti sladkor, ter ledenim čajem, gaziranim pijačam in podobnim pijačam.
  2. JUTRANJA RUTINA: Vsak večer si na nočno polico nastavite velik kozarec vode ali limonade in ga zjutraj na tešče spijte.
  3. VODA JE VAŠ NOVI PRIJATELJ: Vodo imejte ves čas pri sebi. Investirajte v stekleničko, ki jo imate lahko vedno s sabo. Po zajtrku si pripravite mešanico 1,5 litra čiste vode ali vode s kančkom limone in jo pijte po požirkih ves dan. Lahko pa si mešanico popestrite z meto, koščki kumare, jagod in drugega sadja. Dobro je, da pripravljen napitek spijete še do kosila. Kozarec vode pred vsakim obrokom bo prispeval tudi k občutku sitosti. Obstajajo aplikacije, ki opozarjajo na pitje vode, a bolje je, da se naučite poslušati svoje telo. Tekom dneva naj bi spili med 2 do 4 litre vode dnevno, odvisno od količine in vrste zaužite hrane ter telesne aktivnosti.
  4. DRUGI NAPITKI IN PIJAČE: Poleg čiste vode je priporočljivo uživanje zelenjavnih sokov in zeliščnih čajev, odsvetujemo pa pitje gaziranih pijač, vode z okusom in sadnih sokov. Res je, da so ti polni vitaminov in mineralov, a vsebujejo tudi veliko fruktoze. Dovolj je, če si jih privoščite enkrat na teden.
  5. BELJAKOVINSKI NAPITKI: Priporočljivo je uživanje sirotke, ki zaradi visoke vsebnosti aminokislin pomaga pri obnovi in čiščenju telesa. Na jedilnik vključite tudi kefir, ki spodbuja prebavo, ali pinjenec, ki ima malo kalorij, a veliko beljakovin in mineralov.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!