NA POMOČ, BLIŽA SE VELIKA NOČ!

Pot do vitke linije in zdravega načina življenja ni lahka, pazniki pa nam jo še otežujejo. Čeprav se uspemo vzdržati sladkih in mastnih dobrot, ki se nam ponujajo ob novem letu in pustovanju, nas pred poletjem čaka še najmanj en preizkus – velikonočni prazniki. Jajca, šunka, hren, pa mogoče kakšen košček peciva nam načeloma ne bi smeli pokvariti načrtov. A če se praznikov ustrašimo, še preden se mize napolnijo, se bomo sprva verjetno pretirano izogibali hrani, nato pa od sestradanosti brezglavo posegli po nezdravih in kaloričnih poticah, čokoladnih zajcih in kruhu. Pripravite se na veliko noč s spodnjimi nasveti in pogumno nadaljujte do svojega cilja!

velikonočni zajtrk
  1. PRIVOŠČITE SI KRALJEVSKI ZAJTRK: privoščite si obilen in pester zajtrk z jajci. Velikonočni prazniki so idealna priložnost, da telo oskrbite z beljakovinami, ki vas bodo nasitile za dalj časa.
  2. POPESTRITE SI OBROKE: bodite zmerni pri kruhu in kreativni pri pripravi jedi. Četudi ne boste povsem črtali kruha z jedilnika, ga vsaj ne kombinirajte z mesom in jajci. Prazničnim jedem raje dodajte obilico zelenjave. Pomlad je idealen čas, da na mizo postavite veliko skledo regrata ali radiča. Pri pripravi jedi pa uporabljajte zdrave maščobe (olivno, bučno olje …) in bolj pusto meso.
  3. HRANA NAJ BO KAKOVOSTNA: pozanimajte se, kje lahko dobite domača, biološko pridelana jajca. Kupujte lokalno pridelano in sezonsko hrano.
  4. GIBAJTE SE: čas, ki bi ga sicer porabili za večurno pripravo obilnega velikonočnega kosila, raje namenite preprostemu zdravemu obroku in gibanju, pa čeprav v udobju vaše dnevne sobe.   
  5. BODITE IZVIRNI PRI SLADICAH: če ste sladkosnedi in se težko uprete potici, sladkemu kruhu in čokoladnim pirhom, namesto teh postrezite polnjena jabolka. Napolnite jih z ovsenimi kosmiči, cimetom, medom in orehi, ki spominjajo na potico.

Uživajte v praznikih, naj bodo polni zdravja!

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!