JESENSKA KOSTANJEVA JUHA

Kostanj je brezglutensko živilo in odličen vir vlaknin, ki znižujejo nivo škodljivega holesterola v krvi, prav tako pa vsebuje veliko folatov, ki so še posebno pomembni za čas nosečnosti. Kako ga lahko vključimo v zdravo hujšanje in aktiven življenjski slog?

Kostanj vsebuje številne vitamine, minerale in kakovostne beljakovine, ki so dobre za naše telo, tudi ko hujšamo. Paziti moramo le na količino, ki pa postane nekoliko manj problematična, ko kostanj izkoristimo za pripravo odlične juhe. Skodelica kostanjeve juhe in solata bo namreč odlična izbira za zdravo kosilo v jesenskem obdobju.

kostanj

Za pripravo potrebujete naslednje sestavine:

  • 500 gr kostanja
  • 2 stebli zelene
  • 1 por
  • 1 korenje
  • 1 čebula
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper

Kostanjevo kožo previdno zarežite, vse kostanje pa postavite v posodo, prekrite jih z vodo in kuhajte 20 minut. Kostanje odcedite, ko so še mlačni pa jih še olupite. Medtem prepražite čebulo, dodajte por, korenje in zeleno, vse skupaj pa prelijte z litrom vode. Pripravite zelenjavno juho, ki jo kuhate 20 minut. Nazadnje dodajte še na koščke sesekljan, skuhan in olupljen kostanj, ohranite le 4-5 celih kostanjev za končno dekoracijo krožnika. Na zmernem ognju kuhajte še dodatnih 20 minut. Precedite kostanj od juhe in ga dobro premešajte z električno metlico do kremne teksture. Po potrebi juho še pasirajte in dodajte kostanjevo kremo, premešajte do želene gostote. Ne pozabite na sol in poper.

Juho servirajte z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja, koščki kostanjev, ki ste jih pred tem prihranili, in dodatkom popra po okusu.

Dober tek!

kostanj in linea snella


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!