Lahka korenčkova torta

Korenje je močan antioksidant in vsebuje karoten, ki koristi našemu zdravju, saj se ta v organizmu pretvori v vitamin A. Prav tako zagotavlja lep in zdrav videz kože ter las, dodatno pa vpliva na boljši vid, zato zakaj si ga ne bi privoščili? Sploh v obliki odlične, lahke korenčkove torte.
Za pekač premera 26 cm potrebujete naslednje sestavine:

  • 250 g korenja
  • 3 jajca
  • 200 g kokosovega sladkorja
  • 250 g riževe moke
  • vrečka pecilnega praška
  • 100 ml sončničnega olja
  • ščepec soli

Operite korenje, olupite in previdno posušite, nato pa ga naribajte. Z električnim mešalnikom vmešajte jajčne rumenjake s sladkorjem (mešajte približno 5 minut). Nato počasi vmešajte še naribano korenje in nadaljujte z mešanjem. Postopoma vmešajte še riževo moko in pecilni prašek ter mešajte, da dobite homogeno zmes. Previdno in postopoma dodajte še olje, ki se mora vpiti v zmes.

Zdrava korenčkova torta po recepturi Linea Snella

V ločeni posodi zmešajte še jajčne beljake, da nastane sneg. Posolite in z leseno žlico previdno vmešajte v prej pripravljeno maso – vmešajte nežno, z zamahi od zgoraj navzdol. Namažite pekač (26 cm) s koščkom masla in žlico moke in vanj vlijte pripravljeno maso. Pecite v ogreti pečici na 180° za 25/30 minut. Seveda imajo lahko različne pečice drugačen čas pečenja, zato lahko primernost pečenja preverite z zobotrebcem.

Zdrava korenčkova torta po recepturi Linea Snella Zdrava korenčkova torta po recepturi Linea Snella

Torta je lahko odlična tudi za otroške zabave ali kot posladek za družinsko nedeljsko kosilo, ko iščete zdravo in nekonvencionalno idejo za posladek. Manjši kos torte ne bo ogrozil vašega zdravega načina življenja, a vendar bodite previdne s količinami …

Dobr tek!


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!