6 nasvetov za lažji začetek hujšanja in preoblikovanja telesa

Noben začetek ni enostaven, še zlasti ko gre za hujšanje in izgubo odvečnih kilogramov. Za trajne rezultate je namreč potrebna celostna preobrazba življenjskega sloga, ki vključuje tudi spreminjanje zakoreninjenih vzorcev vedenja. Ne glede na to, ali ste šele na začetku ali pa imate že nekaj izkušenj s programi hujšanja in preoblikovanja telesa, smo v nadaljevanju za vas zbrali nekaj najboljših nasvetov, ki vam bodo pomagali premagati ovire na poti do želene postave in boljšega počutja.  

Odgovorite si na ključna vprašanja 

Ko se odločite za večjo spremembo v svojem življenju, kot je hujšanje in preoblikovanje telesa, si lahko najprej odgovorite na naslednja vprašanja: 

  1. Zakaj želite shujšati (so razlogi estetski, zdravstveni ali drugi);
  2. Česa poleg izgube telesne teže si še želite (bolj zdravega življenjskega sloga, več gibanja, boljšega počutja, več energije, …); 
  3. Kakšna je vaša idealna telesna masa (preverite lahko tu) oziroma koliko želite shujšati ter 
  4. Kakšen je vaš odnos do hrane in ali imate morda težave psihološke narave (več o tem smo zapisali tu), kjer potrebujete dodatno podporo

Cilje razdrobite na manjše, enostavnejše korake 

Ključno je, da cilje čim bolje opredelite. Koristilo vam bo, če si jih boste zapisali in si za vsakega (želena telesna teža, bolj zdrav odnos do hrane, več gibanja …), določili realen rok. Nato pot do končnega cilja razdrobite na manjše, vmesne korake. 

Za zdravo in dolgoročno izgubo telesne teže velja, da naj bodo najmanjši časovni interval za izgubo prvih kilogramov trije meseci; to je čas, ko se boste lahko tako na fiziološki kot psihični ravni postopoma  navadili na nove prehranjevalne navade brez neželenih stranskih učinkov in jih ohranili dlje.

Ne bodite prestrogi do sebe

V Linea Snelli verjamemo, da lahko vsaka ženska uspešno preoblikuje svojo postavo in celostno izboljša kakovost svojega življenja povsem brez stradanja, težkih uteži in ekstremnih telesnih naporov.

Kako hitro, v kakšnem obsegu in na kakšen način lahko najučinkoviteje dosežete svoje cilje, se posvetujte pri naših izkušenih terapevtkah, ki so na poti do preobrazbe pospremile že številne zadovoljne uporabnice. Izkušnje iz dolgoletne prakse kažejo, da lahko prav vsaka ženska doseže skladno ženstveno linijo z mehkejšimi pristopi, primernimi tako za začetnice kot bolj izkušene uporabnice. 

Spoštujte svoje zmožnosti in začnite postopoma

Najpomembnejši dejavnik uspeha naših obiskovalk je individualna obravnava oziroma prilagoditev programa, saj ima vsaka ženska svoje lastne, edinstvene sposobnosti, predispozicije, omejitve in želje. Tako vsak program zasnujemo posebej in ga stopnjujemo le do mere, kjer se uporabnica še počuti samozavestno, dobro in motivirano. Na brezplačnem in neobvezujočem prvem posvetu se lahko pozanimate, kakšna kombinacija terapij in vadb bi vam najbolj ustrezala. 

V koledarju razporedite dneve za vadbo in terapije

Naj bodo vaše vadbe in obiski centrov Linea Snella vaša prednostna naloga – kot bi se dogovorili za poslovni sestanek. V koledarju razporedite dneve vadbe in se vnaprej dogovorite, kako bo posamezna vadba izgledala. Tako boste že pred začetkom vedeli, kaj lahko pričakujete in kako se lahko zanjo pripravite že večer prej (pripravite si oblačila, opremo, zdravo malico za na pot, …). 

Vzemite si čas za okrevanje 

Vsaka oblika vadbe predstavlja napor oziroma stres za naše telo. Počitek je zato pomemben del vsake vadbe, ki pa ne pomeni nujno poležavanja na kavču pred televizorjem. V centrih Linea Snella obiskovalkam po vadbi v Thermoslimu priporočamo še terapijo v Bodywarmu, kjer ob konstantni temperaturi 37 °C med prijetnim sproščanjem še dodatno učvrstijo in negujejo tkivo

K uspešni regeneraciji prispeva tudi aktivni počitek ali aktivno okrevanje v obliki rahle fizične aktivnosti, kot so hoja, joga, raztezne vaje ali plavanje. Bistveno je, da je tovrstna aktivnost manj intenzivna od vaše običajne vadbe, saj je glavni namen ta, da se sprostite, ostanete motivirani za vadbo, obenem pa spodbudite zategle mišice k hitrejši presnovi mlečne kisline.  

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!