PREČISTITE TELO NA NARAVEN NAČIN

V tem času pogosto slišimo in beremo o jesenskem razstrupljevanju telesa, ki naj bi naše telo razbremenilo in preprečilo zimska obolenja. Marsikdo ob tem zastriže z ušesi in se ob spominih na poletne piknike, večerne zabave, koktajle na plaži in druge pregrehe počuti, da resnično potrebuje čiščenje in odstranjevanje vseh zaužitih škodljivih snovi iz telesa. Pa je naše telo dejansko tako zelo “zastrupljeno”, da bi ga morali očistiti in posegati po ekstremnih metodah za izboljšanje počutja?

Četudi si pripravljamo zdravo in ekološko hrano, se včasih znajdemo v situacijah, ko te možnosti nimamo. Ko se prehranjujemo v restavracijah ali pri prijateljih, nimamo nadzora nad sestavinami, poleg tega pa lahko škodljive snovi vsebujeta tudi zrak in voda, ki jo pijemo. Naše okolje je vse bolj zastrupljeno, naša sposobnost samorazstrupljanja pa je enaka kot pred stoletji. Če telo še dodatno obremenimo z nezdravimi razvadami, nam to kmalu začne tudi sporočati.

Razstrupljevanje telesa na naraven način.

Kako vemo, da je naše telo zastrupljeno?

Nezdrav način življenja se najprej začne poznati na našem počutju in videzu. In obratno: naše zdravje in dobro počutje se odražata na našem telesu, obrazu, koži, laseh, nohtih. Zato rek, da “lepota prihaja od znotraj,” resnično ni le prazna fraza.

Ko je naše telo zasičeno z nezdravimi snovmi in potrebuje čiščenje, se to najpogosteje odraža v alergijskih reakcijah, prebavnih težavah (neobičajno izločanje, bolečine v trebuhu, napenjanje …), aknah ali kožnih izpuščajih, utrujenosti in razdraženosti, glavobolih, slabi koncentraciji, pogosto pa tudi v povečani telesni teži.

Kako očistiti telo in ga razbremeniti?

Ena od osnovnih funkcij našega organizma je samoočiščevanje. Naše telo ima sposobnost, da samo izloči toksine in druge škodljive snovi, ki mu ne koristijo, če mu le damo to možnost in če toksini niso prisotni v prekomernih količinah. Z občasnimi pregrehami ga ne moremo “zapacati” do te mere, da bi potrebovali “čiščenje”, prav tako pa ne obstaja čudežna metoda, ki bi čez noč odpravila posledice stresnega načina življenja, dolgotrajnega nezdravega prehranjevanja, uživanja alkohola, kajenja  in drugih nezdravih razvad.

Zavedati se moramo, da lahko z občasnim “generalnim” čiščenjem telesu naredimo več škode kot koristi. Le z rednim razstrupljevanjem oziroma spremembo življenjskega stila lahko telesu pomagamo ohranjati ravnotežje in se boriti s toksini, ki na nas danes prežijo na vsakem koraku.

Prvi korak vsakega razstrupljanja je identifikacija nezdravih navad. Najsibo to kajenje, pitje alkohola ali uživanje sladkarij, nepotrebnih zdravil ali prehranskih dodatkov. Sledi sprememba prehranjevalnih vzorcev, uživanje sveže, sezonske in nepredelane hrane, popestritev jedilnika z zelišči in začimbami, pitje zadostnih količin vode, redno gibanje ter umiritev uma in sproščanje telesa z vadbo, meditacijo, masažo ali terapijami.

Ko telo ni obremenjeno s prebavljanjem težke hrane, lahko začne s procesom izločanja toksinov iz telesa, kar se odraža na boljšem pretoku energije, koncentraciji, okrepljenem imunskem sistemu, lepši in čistejši koži, pogosto pa tudi na izgubi odvečnih kilogramov.

Kakšno hrano izbirati jeseni?

Če smo poleti raje izbirali hladno pripravljeno hrano (surovo hrano, solate, smutije in sokove), je dobro, da jo jeseni nadomestimo s toplimi, lahkimi, kuhanimi obroki, ki nas bodo okrepili. Kombinirajte žitarice, lažje prebavljive stročnice in zelenjavo ter izbirajte začimbe, ki bodo ogrele vaše telo: cimet, ingver, klinčke, poper, muškatni orešček … Za zajtrk si privoščite različne kuhane kaše s svežim ali suhim sadjem in cimetom, če ste vajeni hladnega zajtrka, pa vsaj na tešče spijte kozarec tople vode.

Za jesenski zajtrk je odlična izbira ovsena kaša s sadjem in cimetom.

Enkrat za vselej opravite s stresom!

Tako kot ne moremo z občasnim postom ali generalnim razstrupljevanjem odpraviti škodljivih posledic nezdravih razvad, tudi stresa ne bomo pregnali z občasno jogo in meditacijo. Sproščanje mora postati del našega vsakdanjika, četudi to pomeni, da se vsak dan le za trenutek odklopimo od dela in globoko zadihamo. Če je vaše delo pretežno sedeče, si obvezno večkrat vzemite nekaj minut za raztezne vaje in dovolj svežega zraka.

Prisluhnite svojemu telesu in poiščite takšno metodo očiščevanja in sproščanja, ki je vam najbližja in vam ne predstavlja prevelikega odrekanja in trpljenja. Poskusite z masažami, savno ali terapijami, s katerimi se boste znebili še tistih toksinov, ki jih telo sicer samo težko izloča.

V centrih Linea Snella je razstrupljevanju in prečiščevanju posebej posvečena terapija v termo blazini, ki spodbuja tako razstrupljanje telesa kot zmanjšanje obsega, hkrati pa pomaga pri cirkulaciji krvi umirja bolečine, odpravlja vnetja, niža krvni pritisk, upočasnjuje staranje, nahrani kožo in vpliva na njeno hitrejšo generacijo ter odpravlja utrujenost.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!