Regrat, naš zaveznik v boju z odvečnimi kilogrami

Regrat prinaša na naše mize izjemno zdravo popestritev jedilnika, sploh v času večerje, ko iščemo ideje za lahke obroke pred nočnim počitkom. Sicer pa regrat s svojim grenkim priokusom že od nekdaj zaseda pomembno mesto v ljudskem zdravilstvu. Spomnite se svojih babic, pa tudi mamic, kako so ob prvih pomladnih žarkih tekle na svež zrak in po travnikih iskale to prekrasno rastilno, ki v sebi skriva številne pozitivne, razstrupljevalne in diuretične lastnosti.

Regratovi listi in korenine so bogat vir vitaminov, flavonoidov, kalija in drugih rudnin, ki skupaj krepijo naš imunski sistem, delujejo protivnetno, skrbijo za naš krvni tlak, dodatno pa ta čudovita rastlina spodbuja odvajanje vode. Blagodejno torej vpliva tudi na ledvice in pomaga pri odpravi celulita ter uravnavanju telesne teže. Regrat je tako naš odličen zaveznik v boju z odvečnimi kilogrami in uravnavanju telesne teže.    

Za regratovo solato z ingverjem in avkodaom potrebujete naslednje:

  • skledo regrata
  • pest rukole za popestritev
  • ½ avokada
  • ingverjevo koreniko (po okusu)
  • 1 mlado čebulo
  • 1 žličko ekstradeviškega olivnega olja
  • 1 žličko balzamičnega kisa ali iztisnjen sok 1 limone
  • sol

regratova solato z ingverjem in avkodaom Regratova solata z ingverjem in avkodaom

Regrat skrbno očistite, ja, včasih je čiščenje nekoliko naporno, a vsekakor je vredno truda. Ragratu nato v skledi dodajte nekaj rukole, narezan avokado, nasesekljano čebulo in nariban ingver. Solato začinite po okusu z oljem, kisom ali limoninim sokom ter soljo.

Regrat je vsekakor odličen surov v solati, kot dodatek v juhah ali zanimiva kuhana priloga toplim jedem.

Dober tek!


Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!