S SMEHOM IN RADOSTJO DO ZDRAVJA

Ko preživljamo težavno in napeto obdobje, sta zabava in sprostitev še pomembnejši sestavini uravnoteženega življenja. Aktivnosti za umiritev uma nas napolnijo z novo energijo in zagonom, smeh pa ima dokazano številne kratkoročne in dolgoročne učinke: ublaži napetost, izboljša razpoloženje in osebno zadovoljstvo, zmanjša stresni odziv in bolečine v telesu, stimulira notranje organe ter okrepi imunski sistem. Preizkusite katerega od spodnjih nasvetov za kakovostno preživljanje prostega časa in se opomnite, da vse le ni tako črno.

  • Sami sebi ste lahko najboljša družba

Kdaj ste si nazadnje napolnili kad z vodo in milnimi mehurčki, prižgali svečko in si natočili kozarec svežega, naravnega soka ali kakovostnega vina? Če kje najdete še dober humoristični roman ali svoj najstniški dnevnik, bo zabaven večer zagotovljen. Pogled v svojo preteklost, nekdanje cilje, želje in občutke je tudi priložnost, da spet zanetite skriti ogenj na poti do vaših, že malce pozabljenih osebnih ciljev. Lahko pa dnevnik šele začnete pisati. Je namreč hvaležen sogovornik v vsaki življenjski situaciji. Če ste kreativnega duha, pa vzemite v roke barvice, beležko in pustite domišljiji prosto pot.

  • Pokličite prijateljico ali prijatelja
pokličite prijateljico ali prijatelja

Se še spomnite dolgih klepetov po telefonu v najstniških letih? Pokličite prijateljico ali prijatelja, ki ga že dolgo niste videli, in skupaj obujajte spomine.

  • Zabavajte se v dvoje ali celotno družino

Se še spomnite začetka vajine zveze, zaljubljenosti in pristnih romantičnih trenutkov? Včasih je negovanje strasti tudi stvar odločitve, zato začinite dan z zajtrkom v postelji. Kasneje pa bo čas tudi za skupne trenutke z otoki in uživanje ob družabnih igrah s celotno družino.

  • Organizirajte mini kuharsko tekmovanje

Odprite hladilnik, izberite 5 glavnih sestavin in nastavite štoparico. Oba s partnerjem ali celotno družino (skupine sestavite glede na člane družine) v eni uri iz najmanj 5 izbranih sestavin poskusite pripraviti zdrav in okusen obrok. Kdor ne uspe, pomiva posodo!

  • Načrtujte skupaj s družino

Na listke zapišita svoje želje za skupne aktivnosti, kot so na primer kuhanje, filmski večer, igranje družabnih iger, skupna ura za telovadbo …  Listke prepognite in dajte v kozarec, vrečko ali škatlo. Vsak dan izžrebajte en kuponček in si željo uresničite.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!