NAZAJ K NARAVI IN VITKI LINIJI

Hujšamo lahko na več načinov, a za dolgotrajne rezultate in zdravje je pomembno, da hujšamo varno, premišljeno in pri tem čim manj obremenjujemo telo. Pri hujšanju ne gre le za štetje kalorij in odpravo maščobe, ki se kopiči na različnih predelih telesa. Odpraviti moramo tudi tekočine in toksine, ki se nabirajo v telesu in upočasnijo metabolizem, povzročajo napihnjenost, prebavne motnje in slabo počutje. Narava je naše najboljše zdravilo: v dieto vključite zdravo, lokalno in sezonsko hrano. Toliko zdravil nam je na dosegu roke, le ozreti se moramo okoli sebe. Včasih je dovolj že, če pogledamo na domač vrt.

zelišča
  1. TIMIJAN: pred hujšanjem je dobro, da telo očistimo strupov, pri čemer je timijan še posebej učinkovit. Pomaga pri prebavnih težavah, boleznih želodca in črevesja ter prispeva k večji imunski odpornosti.
  2. KOROMAČ: že v stari Grčiji so koromač uporabljali kot priljubljeno sredstvo za zmanjševanje apetita. V črevesju veže maščobe, po hranilni vrednosti pa spada med nizkokalorična živila. Uživajte ga v solatah, juhi, čaju …
  3. POPROVA META: čaj iz poprove mete zmanjša apetit in pomirja. Meta se sicer lepo poda tudi h krompirju, mesu, rižotam in solatam.
  4. ČESEN: surov ali kuhan česen pomaga pri uravnavanju sladkorja v krvi in zmanjša apetit ter količino stresnega hormona kortizola v telesu. Obenem pospešuje prebavo in metabolizem ter pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa.
  5. ČEBULA: eterična olja v čebuli pospešijo prebavo, zaradi visoke vsebnosti kalija pa čebula pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa.
  6. PETERŠILJ: je odličen antioksidant, bogat vir vitamina C in izvrsten naravni diuretik, ki preprečuje prekomerno zadrževanje vode v telesu. Uporabite ga za izboljšanje okusa jedi, skuhajte si peteršiljev čaj ali pa si pripravite peteršiljev napitek: drobno nasekljanemu peteršilju dodajte sok sveže stisnjene limone in vodo, napitek pa spijte vsako jutro na tešče, 5 dni zapored. Uživanje peteršiljevega napitka je primerno za vsakogar, razen za nosečnice in doječe matere.
  7. REGRAT: regrat je preizkušeno ljudsko zdravilo, saj je bogat vir vitamina A, kalija in drugih vitaminov in mineralov. Je antioksidant in naraven diuretik, ki blagodejno vpliva na ledvice, žolč, želodec, črevesje in kri. Holin v regratu pa vpliva na presnavljanje maščob in delovanje živčevja. Preverite okusen recept za regratovo solato z avokadom.
  8. ŠPINAČA: tilakoidi v špinači zmanjšajo lakoto in željo po hrani, saj spodbudijo sproščanje hormonov sitosti. Privoščite si špinačno juho, solato ali napitek iz špinače, avokada, kivija in svežega pomarančnega soka.
  9. KOPRIVA: kopriva učinkovito pomaga pri čiščenju telesa, ureja izločanje vode in blata, zato je primerna tudi za hujšanje. Najbolje jo je uživati spomladi, da telo očistimo strupov, ki so se nabrali čez zimo. Naberite mlade poganjke in si pripravite koprivin čaj, ali pa špinačo iz kopriv. 
  10. ZELENA: je prava zakladnica vitamina K, C, kalija, folne kisline in vitamina B6. Spodbuja izločanje strupov iz telesa, zmanjša vnetja v telesu, znižuje krvni pritisk, holesterol in stres ter uravnava in izboljšuje prebavo.

Preberite tudi naše nasvete za pomladno razstrupljanje telesa.

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!