Zbogom, zavist! Obrnite nov list v svoji življenjski knjigi.

Ste se kdaj zalotile pri občutku zavisti? To je močan občutek, ki nas lahko ponese v tesnobna stanja in posledično začaran krog nesreče. Ključno je, da se tega občutka zavemo pravočano in pravilno ukrepamo. Zavist lahko postne nova priložnost, da začnete pisati novo poglavje vaše življenjske zgodbe.

Italijanski pisatelj Giovanni Salonia je v knjigi “I come Invidia” predstavil težave, ki jih prinaša zavist, in podal nekaj koristnih nasvetov, ki jih povzemamo v nadaljevanju. Preberite 4 nasvete, kako se zavselej posloviti od zavisti in negativnih občutkov, ki jo spremljajo.

Zbogom, zavist! Obrnite nov list v svoji življenjski knjigi.

  1. Izogibaj se obrekovanju.

Zavisti pogosto ne priznamo, pač pa jo izražamo s frazami, kot so »posrečilo se ji je«, »to ni pravično«, »poštenim ljudem to ne bi uspelo« in podobno. Temu pogosto sledi kritika, podcenjevanje in opravičevanje predmeta zavisti. Takšno obrekovanje nas pogosto privede v stanje splošnega negativizma, zato je ključno, da se od tega umaknemo. Preden se prepustite obrekovanju, poskusite analizirati svoje obnašanje, se prepričati o dejstvih in razmisliti, ali morda obstajaja razlok, za »srečo« ali »pravičnost« na strani osebe, ki je predmet obrekovanj. Vprašajte se, ali v drugi osebi vidite vedenje, ki bi ga bilo vredno posnemati, ga imeti za vzor.

  1. Razmisli o sebi.

Prijateljica je uspešna v službi, prijatelji in sodelavci pa jo nenehno hvalijo. Vam pa se ob tem poraja vprašanje: »Zakaj one in ne jaz?« Ključno je, da ob tem vprašanju razmislite o sebi: »Je naključje, da njo obravnavajo drugače kot vas? Je resnično več vredna kot vi?« Razmislite o njenih vzorcih obnašanja, njenih prednostih. Ko boste o tem zavestno razmišljali, boste spoznali, da lahko negativne misli postanejo vaše gorivo za lastni razvoj in rast. Spremenite zavist v svojo notranjo motivacijo.

Zbogom, zavist! Obrnite nov list v svoji življenjski knjigi.

  1. Zastavite si prave cilje.

Ko nekdo uspe na področju, kjer vam nikakor ne uspe doseči želenih rezultatov, se pogosto pojavi zavist. Ta zavist skriva razočaranje, žalost ali nezaceljeno rano, ki so posledica lastnih nedoseženih ciljev. Izkoristite priložnost, da ponovno razmislite o tem, kakšni so vaši cilji v življenju. Imate prave cilje? Bi morali svoje cilje malenkost prilagoditi? Pravilno zastavljeni cilji vam bodo omogočili, da identificirati lastne skrite talente in ponovno zasijete.

  1. Zahvalite se življenju.

Orientalske filozofije so nas to učile, moderne neurološke študije pa danes to potrjujejo: »Občutek hvaležnosti ima neverjetno moč in je odlično zdravilo zavisti.« Vsako jutro, še preden zares stečete v vsakodnevno rutino, identificirajte tri stvari, za katere ste lahko hvaležni. To je izjemna vaja, ki vam bo pomagala dojeti, kako izjemni in edinstveni ste. Zažareli boste v samosvoji svetlobi in brez težav boste lahko sprejeli uspehe nekoga drugega. S ponotranjenjem lastne pozitivne energije bo težnja po primerjanju z drugimi izginila, ponovno pa bo lahko zablestela vaša samozavest.

 


 

Čutite, da je prišel čas za spremembo? Potrebujete prijateljico na svoji poti do celostne preobrazbe? V Linea Snelli skupaj oblikujemo in negujemo vaše TELO ter razvajamo vašo DUŠO. Skupaj se trudimo za vaše zajamčene REZULTATE in slavimo vaše USPEHE. Z nasmehom na obrazu topimo odvečne kilograme in centimetre ter preganjamo slabo voljo! VESELIMO se vaše preobrazbe.

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet.

 

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!