Veselo martinovanje vam želimo! Da bo tudi zdravja in energije polno, danes NA MARTINOVEM MENIJU: dušeno rdeče zelje s krompirjevim pirejem.
Za dve osebi boste potrebovali:
- 1 srednje veliko glavo rdečega zelja
- 8 srednje velikih krompirjev
- pol naribanega jabolka
- žlica moke za zgostitev
- paradižnikova mezga ali pelati
- peteršilj, majaron, lovor, sol, paprika v prahu
- olivno olje
Postopek priprave:
- Rdeče zelje narežite na koščke, stresite ga v posodo in zalijte z vodo. Skuhajte ga do mehkega in odcedite.
- Na olju prepražite moko, da prijetno zadiši. Dodajte zelje in začimbe (peteršilj, majaron, lovor, papriko in sol) po okusu. Zmešajte in dodajte naribano jabolko. Kuhajte toliko časa, da se jabolko razpusti (ne več kot 1 uro).
- Ko se zelje kuha, skuhajte še krompir, ga odcedite, pretlačite v pire in solite po okusu.
Okusna priloga ali glavna jed je pripravljena! Dober tek!