SEZONSKO, OKUSNO IN ZDRAVO KOSILO

Pomlad je čas za zdrava kosila iz sezonskih sestavin, ki bodo ugodno vplivala na vašo presnovo in počutje. Eno od pogosto spregledanih živil je ječmen oziroma ješprenj, ki se mu vsekakor splača dati priložnost, saj med predelanimi žiti velja za najbolj zdravo.

Ječmen je bogat z vitamini in minerali ter spodbuja presnovo, jedem pa daje precej bolj polno teksturo in okus. Vključite ga v svoja zdrava kosila in ga na nov nivo povzdignite z zmagovalno kombinacijo s šparglji in grahom, ki bo pričarala pravo zakladnico zdravja in pomladi na vašem krožniku. 

Odlična ideja za zdravo kosilo.

Sestavine za dve do tri osebe: 

  • 200 g bisernega ječmena (namočenega čez noč) 
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • svež peteršilj
  • 0,5 l jušne ali zelenjavne osnove 
  • pest graha
  • pest špargljev
  • sol in poper po okusu
  • po želji parmezan in žlička oljčnega olja 

Postopek priprave:   

  1. Špargljem odstranimo trdi del stržena in jih narežemo na kolobarje. Vršičke prihranimo. Peteršilj, čebulo in česen nasekljamo. 
  2. Na ponvi na žlici olja popražimo sesekljano čebulo, dodamo česen, špargljeve kolobarje in sesekljan peteršilj.
  3. Namočen ječmen speremo pod tekočo vodo, zalijemo z jušno osnovo, zavremo in na majhnem ognju kuhamo 20–25 minut, da se zmehča. Dodamo zamrznjen grah in špargljeve vršičke, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo še 5–10 minut, da se zelenjava zmehča in okusi lepo povežejo. 
  4. V jed naribamo parmezan, dodamo žličko oljčnega olja, vmešamo in postrežemo.

Naj vam tekne! 

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!