Sladka in zdrava jesen s kakijem

Začenja se sezona enega najokusnejših in živobarvnih sadežev ‒ kakija. Brez greha ga uporabite v sladicah, saj je dober vir prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov, nujno potrebnih za zdravo telo. Pripravite kakijevo marmelado, zmrzlino, smoothie ali pa kaki uporabite v presni sladici po spodnjem receptu, ki ga rade delijo tudi Snelly terapevtke.

Sladka in zdrava sladica s kakijem

Za 4 kozarčke boste potrebovali:

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 1 žlico kokosovega sladkorja
  • strok ali ekstrakt vanilje
  • 4 sadeži kaki vanilja
  • sok polovice limone
  • kokosov ali mandljev čips

Postopek priprave:

  1. Indijske oreščke namočite vsaj za 6 ur in nato vodo odlijte. Stresite jih v mešalnik, dodajte kokosovo mleko, sladkor, vaniljeva semena ali žličko vaniljevega ekstrakta in sestavine zmešajte. Kremo razporedite po kozarčkih in jih shranite v hladilnik.
  2. Kakiju odstranite peclje. Sadeže narežite na manjše koščke in jih stresite v mešalnik. Dodajte sok polovice limone in sestavine zmešajte, da nastane gladka kaša, s katero nato prelijte prvo plast kokosove kreme. Kozarčke ponovno shranite v hladilnik.
  3. Preden jih postrežete, po vrhu kakijevih kozarčkov potresite malce kokosovega ali mandljevega čipsa.

Dober tek!

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!