Snelly recept: Brezglutenski kruh

Pekovske dobrote in kruh so že od nekdaj del vsakodnevne prehrane in ni treba, da se jim odrekate. Tako kot pri vseh stvareh velja le eno preprosto pravilo: zmernost. Če ste intolerantni na gluten ali se vam preprosto zdi, da se brez njega bolje počutite, si lahko privoščite okusen, sveže pečen domač kruh po receptu Snelly terapevtk. Preizkusite ga in delite z nami, kako vam je uspel, v naši virtualni Facebook Snelly oazi @Linea Snella – za telesno in duševno blagostanje.

Brezglutenski kruh

Za kruh brez glutena boste potrebovali proseno, riževo, ajdovo ali koruzno moko in dvakrat toliko kvasa kot za navaden kruh.

Sestavine:

  • zavitek svežega kvasa
  • pol žličke sladkorja
  • 600 g izbrane moke
  • sol

Postopek:

  • V deciliter tople vode nadrobite kvas, vmešajte pol žlice moke in pol žličke sladkorja. Pustite na toplem, da naraste.
  • Moko stresite v skledo in zmerno posolite. Vmešajte kvasec in približno 6 dcl tople vode.
  • Dokaj tekoče testo mešajte 10 minut, nato pokrijte in pustite na toplem, da vzhaja do dvojne velikosti (približno 40 minut).
  • V pekač oziroma model za peko položite papir za peko. Testo premešajte in ga dajte v model. Pustite, da vzhaja še 15 minut.
  • Pečico segrejte na 210 stopinj, ko date testo vanjo, pa temperaturo znižajte na 180 stopinj. Pecite eno uro in če vam uspe, počakajte, da se kruh povsem ohladi, preden zarežete vanj. Dober tek!

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!