5 učinkovitih vaj za oblikovanje telesa – izboljšajte rezultate vadbe

Predstavljamo vam nasvete za oblikovanje telesa s pomočjo učinokvitih vaj, ki jih lahko zlahka vnesete v vašo vsakdanjo rutino. Pri izbiri vaj je naša pozornost namenjena ne zgolj pridobivanju mišične mase na točno določenem delu telesa, temveč mnogo več – predstavljamo namreč vaje za holisitčni pristop k celostnem preoblikovanju telesa in boljšemu počutju skozi celoten dan.

Spodnje vaje so odlična začetna točka, ki omogoča veliko mero nadaljnega nadgrajevanja rezultatov, hkrati pa predstavljamo tudi druge nasvete za izboljšanje vadbe in preprečitev poškodb.

  1. Plankanje za čvrst trebuh

Na stabilni podlagi preidemo v položaj deska – na spodnjem delu rok (podlakti) in prstih nog celotno telo držimo v povsem ravni liniji, pri tem pa močno stiskamo trebušne mišice. V položanju ‘plank’ delujejo prav vse glavne trebušne mišice, pri pravilni izvedbi pa intenzivno delujejo še mišice na rokah, zadnjici in nogah. Gre za tipičen primer celostnega pristopa k oblikovanju telesa. In kaj je pri vsem tem najbolje? Zaradi visoke učinkovitosti tega položaja, vam bo trening vzel zgolj nekaj minut na dan! Vsak dan v tednu lahko položaj deska držite nekaj sekund dlje in tako postopoma, a konstantno izboljšujete svoje rezultate.

  1. Vaje za krepitev hrbtnih mišic

Dobro izoblikovane hrbtne mišice avtomatsko izboljšajo našo držo in preprečujejo bolečine v hrbtenici. Izvajanje vaj za krepitev hrbtnih mišic je zato torej izjemno pomembno ne zgolj samo za oblikovanje telesa in zunanji izgled. Za krepitev hrbtnih mišic predlagamo naslednjo vajo. Začnemo z lego na trebuhu, roke iztegnemo daleč pred seboj, nato pa roke in noge dvignemo čim višje. Vajo na trebuhu lahko izvajamo tudi tako, da izmenično dvigujemo nasprotno nogo in roko ali pa se v položaju dvignjenih nog in rok zibamo naprej in nazaj. Vse to bo poskrbelo tudi za odlično raztezanje rok, nog in hrbtenice. Za ljubitelje vodnih športov je odlična možnost za krepitev hrbtnih mišic tudi plavanje.

Helena Blagne v centru Linea Snella
Helena Blagne mišice krepi v Linea Snelli.
  1. Okrepitev bokov

Boki so še ena pomembna točka! Prav ta predel je namreč tipično mesto pogostih poškodb, ki se pojavljajo ob nepravilnih vadbah ali slabi fizični pripravljenosti nasploh ne glede na spol ali starost. Začnite v položaju mačke (oprti zgolj na dlani in golena – kot v kolenih naj bo 90 stopinj) – nato previdno začnite z lahkim izmeničnim dvigom nog v obe smeri. Vajo lahko kasneje (ko ste že dobro razgibani) še poglobite z velikimi krožnimi gibi, ki bodo odlično razgibali vaše boke, hkrati pa bodo dobro delovale tudi mišice spodnjega dela trebuha. Prav tovrstne vaje, pri katerih krepimo številne mišice na telesu so idealne za oblikovanje postave in hujšanje. Le celosten pristop k vadbi bo namreč bistveno zmanjšal možnost poškodb in poskrbel za to, da bo vašo telo oblikovano enakomerno.

  1. Vaje za krepitev mišic v spodnjem delu trebuha

Močne spodnje trebušne mišice poskrbijo, da se vaše telo dobro odziva v primeru telesnih naporov, hkrati pa olajšajo tudi bolečine v križu. Prav zato je potrebno krepitev spodnjih trebušnih mišic nujno vključiti v vaš športni program. Ena izmed najbolj učinkovitih vaj je lega na hrbtu, dlani podpirajo zadnjico, noge pa se izmenično dvigujejo. Pri vseh omenjenih vajah poskrbite, da močno stiskate trebušne mišice, saj bo le to zagotovilo primerno izvedbo.

  1. Sumo počepi za krepitev mišic v zadnjici

Zadnja učinkovita vaja v našem sklopu petih vaj za oblikovanje telesa se osredotoča na mišice v predelu zadnjice. Gre za prilagojeno obliko tradicionalnih počepov, pri katerih so stopala širše narazen, prsti na nogah so usmerjeni naprej, pete pa izmenično dvigamo od tal. Tudi pri sumo počepih aktiviramo mišice v celotnem predelu nog in poskrbimo za vadbo, ki krepi celotno telo.

Linea Snella

Kaj še dodatno prispeva k pravilnemu oblikovanju telesa?

Pri poudarjanju celostnega pristopa k vadbi ne smemo pozabiti na del, ki sledi sami vadbi. Pri nabiranju večje mišične mase je bistvenega pomena tudi zdrav način življenja nasploh. Pijmo dovolj vode, zaužijmo dovolj sveže zelenjave in sadja ter mišice krepimo tudi na svežem zraku – s hitro hojo, sprehodi v gozdu, pohodništvom ali drugimi načini gibanja v naravi. Poskrbite tudi za to, da bo vaša vadba potekala v rednih intervalih – bolje je namreč trenirati večkrat na teden v krajših intervalih, kot zgolj 1x na teden izvajati zelo intenziven in dolg trening. Jasno je, da boste zaradi vloženega truda pričakovali hitre rezultate, vendar le-teh ne iščite zgolj na tehtnici! Z nabiranjem večje mišične mase se teža telesa pogosto namreč poveča, zato v prvi vrsti poskrbite, da je cilj vašega treninga izboljšanje celostnega počutja in ne zgolj izguba telesne teže.

Ob koncu naporne vadbe poskrbite tudi za celovito raztezanje telesa – to bo zmanjšalo možnost poškodb in preprečilo neprijetne bolečine in napetost v mišicah.

linea snella

Kakšna je najbolj učinkovita vadba za oblikovanje telesa?

Za hitro in revolucionarno preoblikovanje telesa predlagamo tudi vibracijsko vadbo, ki je zaradi svoje vrhunske učinkovitosti postala pravi hit med vsemi generacijami! Gre za vadbo s pomočjo profesionalne naprave Powertrainer – vibrajoče plošče, ki ne zgolj blagodejno učinkuje na celulit, temveč hkrati sprošča hormon serotonin za boljše počtuje nasploh ter aktivira skoraj vsa mišična vlakna v telesu (vse do 97%!) Powertrainer lahko zlahka uporabljamo v kombinaciji s tradicionalnimi vajami za izobljšanje učinkovitosti pri hujašnju ali izoblikovanju telesa. Z njim naša vadba postane neprimerno bolj učinkovita, hkrati pa tudi bolj pestra in razgibana. Gre za način vadbe, ki omogoča progresivno hujšanje, zaradi svoje učinkovitosti pa nam prihrani tudi veliko časa in truda.

Popestrite svojo vadbo in stopite v stik s strokovnjaki

Učinkovita vadba za oblikovanje telesa vsekakor zahteva določeno mero discipline in predanosti. Hkrati pa lahko z razgibano vadbo, treningom v parih ali skupinah, vadbo v naravi in rednim zastavljanjem ciljem tudi krepitev mišic postane prijeten del našega vsakdana.

brezplačni posvet s terapevtko

Za več informacij o celostnem oblikovanju telesa s pomočjo vibracijske vadbe in progresivnega hujšanja se lahko obrnete na nas – izpolnite pa lahko tudi obrazec za povsem brezplačen in neobvezujoč posvet! Naj bo vaša vadba podkovana s strokovnim znanjem za maksimalni zagon in zagotovitev najboljših rezultatov v optimalnem času!

Sorodne vsebine

Vabljeni na brezplačen, neobvezujoč posvet!
Kontaktirajte nas in se dogovorite za termin BREZPLAČNEGA Linea Snella svetovanja.
Skupaj bomo dosegli vaše cilje!!